Dostupni linkovi

Delegati srpske Skupštine pozivaju na bojkot izbora


Delegati srpske Skupštine zajednica opština na Kosovu jednoglasno su na današnjoj sednici održanoj u Kosovskoj Mitrovici usvojili odluku kojom još jednom pozivaju kosovske Srbe da bojkotuju predstojeće lokalne izbore na Kosovu koje su kosovske vlasti raspisale za 15. novembar.

U deklaraciji, koju je pročitao predsednik skupštine Radovan Ničić, navodi se da bi Srbi svojim eventualnim izlaskom priznali ‘secesiju Kosova ’.

“Od vlasti u Beogradu Skupština zajednica opština Kosova i Metohije očekuje da se uključi aktivno u kampanju protiv izbora i da sankcioniše one Srbe, koji koristeći beneficije Beograda, učestvuju u stvaranju još jedne albanske države na Balkanu. Sankcije bi se ogledale u uskraćivanju beneficija. Poziv Pitera Fejta Srbima da izađu na izbore u režiji vlade Hašima Tačija je neprihvatljiv i u interesu je vlade u Prištini.”

Na današnjoj sednici je usvojen zaključak kojim će delegacija srpske skupštine u petak 16. oktobra predsedniku Srbije Borisu Tadiću predati peticiju sa više od 48 000 potpisa Srba sa Kosova za odlazak misije EULEX-a sa ovih prostora.
XS
SM
MD
LG