Dostupni linkovi

Čeku: Sud odbacio nalog za hapšenje


Agim Čeku ispred suda u Bugarskoj
Agim Čeku ispred suda u Bugarskoj

Bivši premijer Kosova Agim Čeku izjavio je u petak da je najvažnije u celom procesu koji se protiv njega vodio u Bugarskoj činjenica da je sud odbacio nalog za hapšenje. On je rekao da će ostati još koji dan u Bugarskoj kako bi se videlo hoće li tužilaštvo podneti žalbu na odluku suda, što će se znati najkasnije u ponedeljak.

“Ako ima nečega pozitvnog u mojem hapšenju to je činjenica mog izlaska na sud i odbacivanje naloga za hapšenje od strane suda. Po prvi put sam imao prilike da vidim optužbe Srbije i nalog za hapšenje od strane Interpola. Stvarno su smešne. Srbija je lagala Interpol izmišljenim i neistinitim informacijama”, rekao je Čeku za Radio Kosovo.

On je rekao da će odmah po povratku na Kosovo optužnice predate Vladi Kosova i zatražiti zvanično od Interpola da ih odbaci:

“Pošto ne samo da nemaju neku činjenicu, već su, ponavljam, smešne.”

Čeku je izrazio nadu da će ovaj slučaj poslužiti Interpolu da konačno povuče ove naloge za hapšenje ne samo protiv njega već i drugih političara sa Kosova, pošto on nije jedini protiv koga je podnet nalog za hapšenje od strane vlasti u Srbiji.

Bivši premijer se zahvalio institucijama Kosova za podršku i angažovanje na njegovom oslobađanju i istovremeno je izrazio žaljenje što je svoju porodicu, prijatelje i javnost na Kosovu, još jednom uznemirio ovih hapšenjem.
XS
SM
MD
LG