Dostupni linkovi

U školama u Republici Srpskoj 12 odjeljenja u izolaciji


Ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, Banjaluka, 20 mart 2020.
Ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, Banjaluka, 20 mart 2020.

U izolaciji zbog korona virusa nalazi se 12 odjeljenja osnovnih i srednjih škola u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), izjavila je u Banjaluci u utorak, 19. oktobra, ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić.

Ona je ocijenila da je epidemiološka situacija u vezi s korona virusom u školama u tom entitetu slična kao i na početku školske godine.

Pojašnjavajući da odjeljenje ide u izolaciju kada troje učenika bude pozitivno na korona virus, Trivić je dodala da u kontinuitetu jedni izlaze, a drugi idu u izolaciju.

"S obzirom na to da se radi o cijeloj Republici Srpskoj i da je riječ o različitim školama koje imaju po jedno odjeljenje u izolaciji zbog tri pozitivna učenika, smatramo da je epidemiološka situacija u sistemu obrazovanja pod kontrolom u smislu primjene i poštovanja svih mjera", navela je Trivić, objavila je novinska agencija Srna.

Prilikom posjete Osnovnoj školi (OŠ) "Borisav Stanković" u Banjaluci, Trivić je napomenula da se i dalje provodi vakcinacija prosvjetnih radnika i da je 45 posto njih vakcinisano.

"U ovom momentu vakcinacija je jedini model da se u neku ruku zaštitimo od korona virusa u smislu teških simptoma. Trenutna situacija je u potpunosti pod kontrolom", kaže Trivić.

U BiH je u protekla 24 sata registrirano 709 osoba zaraženih korona virusom, dok je 27 osoba preminulo.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, od početka pandemije do 18. oktobra ove godine, u BiH je registrirano 245.082 zaraženih, a 11.201 osoba je preminula od posljedica zaraze korona virusom.

XS
SM
MD
LG