Dostupni linkovi

Klina: Svedoci iz sela Grabac promenili izjavu o napadu


Ilustracija
Ilustracija
Srpski mediji preneli su informaciju o napadu jedne “grupe Albanaca” u selu Grabac, opština Klina, nad stanovnicima među kojima je bilo srpskih povratnika.

Policija Kosova u Klini, saopštila je da su se u jutarnjim satima u četvrtak u selu Grabac čuli pucnji i da ima povređenih.

Na licu mesta intervjuisana je žrtva, Radoš Madić i njegova supruga, Radomirka Madić, u svojstvu svedoka.

Portparol policije za region Peć, Xhevat Ibra, u izjavi za RSE je kazao da se u njihovim izjavama ističe da su “primetili jedan automobile blizu njihove kuće, iz kojeg su izašle tri osobe obučene u crno. Jedan od njih je pucao iz vatrenog oružja, a drugi je gađao kamenjem u pravcu kuće”.

Navodi se da je žrtva zadobila povrede od kamenja koja je bačeno na prozor kuće. Međutim, tokom istrage i uzimanja pismenih izjava, Ibra je dodao da je bračni par istakao da “nisu videli nijedan automobil”, ali da je bilo pucnja.

“Svedok je promenila izlaganje ističući da “iako je bila noć, jedan od napadača je imao belu košulju, a druga dvojica su bila obučena u crno”."

On je dodao da na licu mesta nije bilo oštećenja. Meštani sela takođe su negirali da je bilo pucnjave i da je igde bio parkiran automobil.

Madić se nalazi u zdravstvenom centru u Klini, radi lečenja zbog zadobijenih povreda od kamenja. Na osnovu lekarske konstatacije, on ima malu povredu u nozi.

Slučaj je pod istragom, a policijska patrola je pojačana na ovoj lokaciji.
XS
SM
MD
LG