Dostupni linkovi

Još jedan incident u fabrici 'Sloboda' u Čačku


U fabrici 'Sloboda' se prethodno 4. juna dogodila serija eksplozija u magacinu gotovih proizvoda
U fabrici 'Sloboda' se prethodno 4. juna dogodila serija eksplozija u magacinu gotovih proizvoda

U fabrici municije u Čačku u centralnoj Srbiji "Sloboda" 6. juna kasno uveče došlo je do još jednog incidenta.

Kako javlja javni servis Radio televizija Srbije, radnici "Slobode" bili su pozvani da se 7. juna vrate na posao, ali policija im zbog novog incidenta nije dozvolila ulaz u krug fabrike.

Direktor te kompanije Zoran Stefanović rekao je 7. juna agenciji Tanjug da se zapalio komad baruta, ali da to nije izazvalo požar, niti eksploziju.

U toj fabrici u ranim jutarnjim časovima 4. juna dogodila se serija eksplozija u magacinu gotovih proizvoda. Uzrok nesreće još uvek nije poznat, a u toj nesreći nije bilo povređenih.

Kompanija je 4. juna saopštila da je do požara i eksplozije došlo u izdvojenom delu fabrike, koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara, kao i da je formirana komisija koja će utvrditi uzrok požara.

Kompanija je navela i da je požar nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije i da je pričinjena materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije.

Zvaničnici su najavili i da bi gašenje požara i saniranje nesreće od 4. juna moglo da potraje nekoliko dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare 4. juna da su procene da je šteta između 1,5 i dva miliona evra.

U prvim izjavama zvaničnika u Srbiji najavljuje se da će se uzroci nesreće utvrditi naknadno. "Tek kada prođe vreme predviđeno pravilnicima i kada bude potpuno bezbedno da se priđe, istraga će pokazati šta su uzroci požara, odnosno eksplozija koje su nakon toga usledile", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane od 4. juna.

XS
SM
MD
LG