Dostupni linkovi

Jahjaga spremna na svaki susret u interesu Kosova


Atifete Jahjaga
Atifete Jahjaga
Predsednica Republike Kosova, Atifete Jahjaga, izrazila je spremnost da se sastane sa bilo kim, bilo kad i bilo gde kada je to u interesu naroda i države Kosovo.

Ova izjava dolazi nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio spremnost da razgovara sa predsednicom Kosova, Atifetom Jahjaga.

To je za RSE potvrdio Jelko Kacin izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

“Republika Kosovo je suverena i nezavisna država kojoj je zagarantovan teritorijalni integritet i kao takva predstavlja se u svim međunarodnim odnosima ravnomerno sa ostalima”, kazao je za RSE Arbër Vllahiu, savetnik za medije predsednice Jahjaga.

On podseća da predsednica neprestano podržava “proces dijaloga između Kosova i Srbije koji se odvija u Briselu uz posredstvo EU”.

“Dijalog smatra kao jedinom alternativom i jedinim načinom da dve zemlje, koje su prošle kroz rat, normalizuju svoje odnose i saniraju ratne posledice.”

Predsednica Jahjaga dijalog u Briselu smatra “jedinim načinom kojim se Srbija može primoriti da poštuje međunarodne norme u odnosa sa Kosovom i njenim narodom.

"Predsednica Jahjaga naglašava da je neophodno da se sprovedu svi postignuti sporazumi u dijalogu između dve zemlje”, kazao je Vllahiu.
XS
SM
MD
LG