Dostupni linkovi

Koalicija 'Srbija protiv nasilja' potpisala izborni sporazum


Nosioci liste Miroslav Aleksić i Marinika Tepić
Nosioci liste Miroslav Aleksić i Marinika Tepić

Predstavnici stranaka i pokreta okupljenih oko liste "Srbija protiv nasilja" potpisali su 3. novembra u Beogradu koalicioni sporazum za izbore 17. decembra.

Na izbornoj listi pod tim nazivom su opozicione partije Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS), Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Zeleno-levi front, Srbija centar (SRCE), Zajedno, Pokret slobodnih građana (PSG), Rumunska partija i pokret Novo lice Srbije.

Ovom prilikom potvrđeno je da će nosioci liste za vanredne parlamentarne izbore biti Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, sadašnji opozicioni poslanici u državnom parlamentu.

"Cilj je da zajedno, ujedinjeni sa građanima, izaberemo Srbiju budućnosti bez nasilja, Srbiju izvesnosti, u kojoj će svi biti zadovoljni, i mladi i penzioneri", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Najavio je da će u subotu 4. novembra početi prikupljanje potpisa za kandidaturu ove koalicije na izborima.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ naveli su da su borba protiv kriminala i korupcije, zaustavljanje inflacije i osiromašenja građana njeni najviši prioriteti.

"Vlada koju ćemo formirati neće slušati nikoga ni iz Pekinga, ni iz Moskve, ni iz Berlina, ni iz Vašingtona", rekao je lider SSP-a Dragan Đilas.

Izbornu listu "Srbija protiv nasilja" formirale su uglavnom demokratske opozicione stranke koje su učestvovale na građanskim protestima započetim nakon masovnih ubistava u Srbiji početkom maja. U dva odvojena masovna ubistva 3. i 4. maja u Beogradu i okolini Mladenovca stradalo je 19 ljudi, uglavnom dece i mladih.

U Srbiji se 17. decembra održavaju vanredni parlamentarni izbori, kao i izbori u više gradova i opština, uključujući Beograd.

XS
SM
MD
LG