Dostupni linkovi

Incidenti u Kosovskoj Mitrovici


Kosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica

Na pripadnike policije u Policijskoj stanici u južnoj Kosovskoj Mitrovici tokom noći pucala je osoba čiji identitet još nije utvrđen, a tom prilikom ranjeni su jedan policajac i napadač, saopštila je danas Kosovska policijska služba (KPS).

Osoba stara oko 40 godina je u 01h iza ponoći došla do policijske stanice Jug u Mitrovici, i nakon kontakta sa policajcima počela da iz pištolja puca na njih.

"Tom prilikom je ranjen jedan pripadnik KPS-a. Pripadnici policije koji su bili prisutni odgovorili su na vatru i ranili napadača,"
navodi se u saopštenju KPS-a.

Ranjeni policajac i napadač su prebačeni u Kliničko-bolnički centar u Prištini, i prema informacijama sa kojima raspolaže policija nisu u životnoj opasnosti. Policija radi na utvrđivanju identiteta napadača.

Na lice mesta su odmah po napadu izašle policijske jedinice i javni tužilac. Istragu o ovom slučaju preuzela je Direkcija za teška krivična dela koja deluje pri Glavnoj komandi policije u Prištini.

Srpska zastava na džamiji

Nepoznata osoba ili više njih prethodne noći istakli su na džamiji u južnom delu Kosovske Mitrovice srpsku zastavu koja je jutros uklonjena sa ovog verskog objekta. Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je za Radio Slobodna Evropa da se incident najverovatnije dogodio tokom minule noći i da je policiji jutros oko osam sati prijavljen slučaj.


On je dodao da džamija nije oštećena a da je zastava postavljena na otvoreni prozor ovog verskog objekta. Nakon što je prijavljen slučaj, na lice mesta su pored policije stigli i pripadnici Kfora za deminiranje koji su utvrdli da na objektu niti u njegovoj blizini nije bio postavljen eksploziv.

XS
SM
MD
LG