Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mamić zbog novog skandala u sudnici ostao bez odvjetnika


Odvjetnica Sloković napušta sudnicu

Rasprava u postupku protiv Zdravka Mamića i drugih za pronevjere i utaju poreza pri transferu igrača prekinuta je kada se Zdravko Mamić počeo derati na suca i svoju odvjetnicu i otkazao punomoć njoj i branitelju svog brata Zorana. Danas su trebali svjedočiti hrvatski reprezentativac i aktualni igrač Liverpoola Dejan Lovren i njegovi roditelji.

Kontroverzni nogometni menadžer Zdravko Mamić napravio je na suđenju u Osijeku novi skandal, koji ga je koštao prekida suradnje sa jednim od najboljih odvjetničkih timova u državi – Jadrankom Sloković i Čedom Prodanovićem, ljudima koji su pred koju godinu oslobodili Ivu Sanadera.

Kada se Mamić počeo derati na suca jer tužitelj navodno postavlja ocu Dejana Lovrena, Saši, sugestivna pitanja, a Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković pokušala ga smiriti, Mamić se i na nju oštro izderao.

Mamić odvjetnici Sloković: "Šta pričaš?!?"

Odvetnik Čedo Prodanović Mamiću: "Kako se to ponašaš? Pa ne možeš se tako ponašati!"

Mamić odgovara Prodanoviću: "Mogu se tako ponašati. Moja je koža u pitanju!"

Odvjetnica Sloković: "Ma stramota!"

Odvjetnik Prodanović: "Mi ćemo se pokupiti."

Mamić Prodanoviću: "Pokupite se i ne trebate me ni braniti. Otkazujem punomoć odvjetnicima…"

Odvjetnica Sloković: "I mi otkazujemo. Više nećemo pod ovim uvjetima sudjelovati u ovome."

Suđenje je prekinuto, a Mamić ima osam dana za nalaženje novih odvjetnika, jer su Jadranka Sloković i Čedo Prodanović otkazali punomoći Zdravku i Zoranu Mamiću koje su zastupali u ovom postupku, ali i u svim drugim postupcima koje se vodi protiv njih, ali i protiv Mamićevog sina Maria.

Nakazna slika sustava ​

"Svjedočenje Dejana Lovrena i njegovih roditelja je po Mamića puno ozbiljnija situacija nego jučerašnje svjedočenje Luke Modrića, i Mamić je toga svjestan", ocjenjuje po povratku sa suđenja u Osijeku za naš program urednica sporta na portalu indeks.hr Dea Redžić, koja kaže kako se to i vidjelo po njegovom licu i govoru tijela.

Dea Redžić: Paranoja kod Mamića je možda evoluirala
Dea Redžić: Paranoja kod Mamića je možda evoluirala

"Ne sjećam se kada sam vidjela Zdravka Mamića da je bio tako izgubljen kao nakon današnje odgode suđenja. Mislim da deranje na njegovu odvjetnicu nije rezultat njihovog dogovora, niti da je njihovo tjeranje iz sudnice inscenirano. Mislim da je to bio klasični Zdravko Mamić u naletu svog bijesa onda kada stvari ne idu onako kako on zamišlja da bi trebale ići, a k tome mislim da je ta paranoja kod njega možda evoluirala, pa da je čak pomislio da njegovi odvjetnici rade protiv njega", komentariše Dea Redžić.

"Suđenje Mamiću je zrcalo u kojem hrvatsko pravosuđe može vidjeti svoju mračnu, ali istinitu sliku", kaže za naš program novinar Hrvatske televizije specijaliziran za pravosuđe Damir Dević.

"To je zrcalo koje do u tančine pokazuje svu bijedu i nemoć, ne samo pravosudnog sustava u najširem smislu, nego i države. Mamić je samo ekstreman primjer načina na koji se stvari odvijaju pred većinom sudskih vijeća. Na sreću, ne pred svima, jer ima nekih sudaca koji čak možda i pretjeruju u disciplini, ali ovo je točna nakazna slika sustava u cjelini koji dopušta teroriziranje od strane jednog velikog - ali opet samo – suspektnog tipa", smatra Dević.

Damir Dević: Mamić je Samo ekstreman primjer načina na koji se stvari odvijaju pred većinom sudskih vijeća
Damir Dević: Mamić je Samo ekstreman primjer načina na koji se stvari odvijaju pred većinom sudskih vijeća

Oboje naših sugovornika slažu se kako Mamićovom odgodom suđenja od dva mjeseca ne dobiva ama baš ništa.

"Nemojmo zaboraviti da Zdravko Mamić nakon ove optužnice i ovog suđenja ima još jednu optužnicu i još dvije velike istrage o transferima sve skupa nekih 27 nogometaša. Prema tome, slučaj Lovren je tu kap u moru", konstatira Dea Redžić.

U ovom postupku braću Mamić, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara tereti se da su Dinamo oštetili za oko 15,5 milijuna eura, a državu za gotovo dva milijuna eura neplaćenog poreza. Procjena je da je u svim Mamićevim transferima Dinamo oštećen za gotovo 40 milijuna eura.

  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG