Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Slučaj zagrebačkog Dinama: Počelo suđenje braći Mamić


Zdravko Mamić

U Županijskom sudu u Osijeku počelo je suđenje nekadašnjem izvršnom predsjedniku zagrebačkog Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću, te Milanu Pernaru optuženim da su ovaj klub oštetili za oko 15,5 miliona evra, a državni budžet za 1,6 miliona evra neobračunatih i neplaćenih poreza i doprinosa, prenosi SRNA.

Riječ je o jednom od najiščekivanijih suđenja u Hrvatskoj, koje prati i Evropa, jer se očekuju svjedočenja fudbalskih zvijezda Luke Modrića i Dejana Lovrena, ali i Eduarda da Silve, Gordona Šildenfelda, Jerka Leke, Dine Drpića, Ivana Bošnjaka, Branka Ivankovića, Vlade Kasala, Stjepana Deverića...

Za sada je predloženo saslušanje 76 svjedoka, a iskazi ostalih svjedoka biće pročitani na suđenju, prenose hrvatski mediji.

Početak glavne rasprave biće održan danas i sutra, a sudija Darko Krušlin odredio je još sedam dvostrukih termina, zaključno sa 11. i 12. septembrom.

Kancelarija za sprečavanje organizovanog kriminala i korpucije, koja je pokrenula krajem 2015. godine istragu protiv Mamića i ostalih, tereti ih da su se organizovali u zločinačko udruženje kako bi preko preduzeća u inostranstvu izvlačili novac od transfera Dinamovih igrača.

XS
SM
MD
LG