Dostupni linkovi

U Hrvatskoj preko šest hiljada novozaraženih, 66 preminulih od korone


Zagreb u vreme pandemije, februar 2021.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa registrovano 6.315 novoobolelih od korona virusa, a umrlo je 66 osoba, saopštio je u subotu, 13. novembra Nacionalni štab civilne zaštite.

Aktivnih slučajeva zaraze je 39.995, među njima 2.107 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 269. Testirano je oko 14.000 građana.

Barem jednu dozu vakcine primilo je 49, 88 odsto ukupnog stanovništva, odnosno 59,63 odsto odraslih.

Od početka epidemije, zabeležen je 534.601 zaraženi, a umrlo je njih 9.840.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od utorka počinje primena kovid potvrda u svim javnim i državnim institucijama pošto je ranije već uvedena u zdravstveni i sistem socijalne zaštite.

Za ulazak i javne i državne insitutucije biće potrebna EU digitalna kovid potvrda koja pokazuje da je osoba vakcnisana ili prebolela korona u poslednjih godinu dana ili da ima negativan test.

Zaposleni u tim ustanovama koji nisu vakcnisani ili preboleli bolest, moraće da se testiraju dva puta sedmično, zasad o trošku poslodavca.

Odluka, medju ostalim, neće biti primenjivana na mlađe od 16 godina ili studente prilikom boravka u prostorima fakulteta, osim ako univerzitet ne odluči drugačije.

XS
SM
MD
LG