Dostupni linkovi

Hokejaška reprezentacija BiH na Svjetskom prvenstvu u Turskoj


Reprezentacija BiH u hokeju, 31. mart 2015. godine

Piše Andrea Aleksić

Hokejaška reprezentacija BiH u srijedu putuje u Tursku na Svjetsko prvenstvo. Za BiH reprezentaciju ovo je prvi plasman na Svjetsko prvenstvo koje će trajati od 3. do 11. aprila u Izmiru. Snage će odmjeriti sa šest reprezentacija iz treće grupe.

Kako kaže Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza BiH, uprkos lošimuslovima urađeno je sve da se reprezentacija pripremi i adekvatno predstavi BiH na prvenstvu.

„Mi ćemo učiniti sve da postignemo što bolji rezultat i da osiguramo sljedeće godine da BiH aplicira za domaćina Svjetskog prvenstva ovdje u Sarajevu“, dodao je Zaimović.

On smatra da bi održavanje Svjetskog prvenstva u BiH bilo značajno za domaći hokej. Tom prilikom bi se provjerili svi kapaciteti za Evropske OI mladih koje će se održati 2017. godine.

Prvi protivnik BiH reprezentacije je Sjeverna Koreja sa kojom će snage odmjeriti 3. aprila. Pored Sjeverne Koreje na prvenstvu učestvuju i domaćin Turska, Hong Kong, Luksemburg, Ujedinjeni Arapski Emirati i Gruzija.

Reprezentativci su se pripremali tri mjeseca, od kojih su posljednjih mjesec dana radili u neadekvatnim uslovima i bez leda, tvrdi selektor, Anthony London.

Mislim da je naša ekipa fizički spremna da izađe na led i bori se za svoju zemlju. Možda nećemo pobijediti, ali očekujemo da budemo ponos BiH“, kaže London.

Prema riječima Adnana Mrkve, generalnog menadžera reprezenatcije BiH, cilj je da ostanu u trećoj jakosnoj grupi jer će igrati utakmice sa timovima koji treniraju na ledu i po 9 mjeseci.

„Naši uslovi su vrlo skromni. Mi ćemo svoju šansu tražiti sa reprezentacijama Gruzije i Ujedinjenih Arapskih Emirata s kojima mislimo da možemo odmjeriti snage. Pokušaćemo ostvariti te dvije pobjede, eventualno jednu i nerješen rezultat“, objašnjava on.

Prenos utakmica BiH u Turskoj biće obezbijeđen putem online stream-a.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG