Dostupni linkovi

Haradinaj: Pripremiću odgovor na Raminu tužbu


Ramuš Haradinaj i Edi Rama
Ramuš Haradinaj i Edi Rama

Osnovni sud u Prištini potvrdio je da je premijer Albanije Edi Rama podneo tužbu protiv kosovskog premijera na dužnosti, Ramusha Haradinaja, pri Odeljenju za civilna pitanja.

Portparolka suda Mirlina Gashi izjavila je za Radio Slobodna Evropa da je u pitanju tužba za kompezaciju štete zbog navodne klevetničke izjave podneta 15. januara.

Kosovski premijer na dužnosti Ramush Haradinaj saopštio je ranije na društvenoj mreži Fejsbuk, pozivajući se na pisanje medija, da je premijer Albanije Edi Rama podneo tužbu protiv njega.

“Ja ću, na osnovu zakona, pripremiti odgovor na tužbu, u zakonskom roku”, dodao je Haradinaj.

Kosovski portal Betimi për Drejtësi objavio je da je osigurao kopiju tužbe koja je podneta pri Osnovnom sudu u Prištini, na osnovu koje Rama tuži Haradinaja zbog navodne klevete u vezi razmene teritorija između Kosova i Srbije.

U tužbi se pominje nekoliko emitovanih emisija iz oktobra prošle godine, u kojima Haradinaj govori na tu temu, optuživši Ramu, predsednika Kosova Hashima Thacija i Srbije Aleksandra Vučića, da su pokrenuli ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije.

Haradinaj je rekao da je “tužba premijera Rame potpuno neosnovana, i politička diverzija kako bi se sakrio iza medijske drame i pobegao od odgovornosti”.

XS
SM
MD
LG