Dostupni linkovi

Udovica ubijenog predsjednika Haitija: Muž je bio prošaran mecima


Martine Moise i njen ubijeni suprug Jovenel
Martine Moise i njen ubijeni suprug Jovenel

Ranjena udovica predsjednika Haitija kazala je da su atentatori "prošarali" njenog supruga mecima nakon što su im usred noći upali u dom.

Martine Moise rekla je da se napad dogodio tako brzo, da njen suprug Jovenel nije uspio "izgovoriti niti jednu riječ".

U ubistvu predsjednika Moisea 7. jula učestvovalo je, navodno, 28 stranih plaćenika.

U napadu je ranjena i njegova supruga Martine koja je prebačena na liječenje u Miami, SAD.

Ona je 10. jula objavila glasovnu poruku na svom Twitter profilu obećavši da će nastaviti rad ubijenog supruga. Brojni ljudi potvrdili su da je to predsjednikova supruga, prenosi BBC.

"Plaćenici su u tren oka ušli u moju kuću i prošarali mog supruga mecima", kaže gospođa Moise na snimku, opisujući trenutak kada su napadači ubili njenog supruga.

"Ovaj čin nema ime jer morate biti okorjeli kriminalac da biste izvršili atentat na predsjednika poput Jovenela Moisea, a da mu niste dali priliku da izusti ijednu riječ", kazala je.

Ocijenila je da je njen suprug bio na meti iz političkih razloga, posebno spominjući referendum o ustavnim promjenama koje bi predsjedniku mogle dati veću moć.

Neimenovani ljudi, rekla je, "žele izvršiti atentat na predsjednikov san".

"Plačem, istina je, ali ne možemo dopustiti da zemlja izgubi svoj put", dodala je. "Ne možemo dopustiti da krv predsjednika Jovenela Moisea, mog supruga, našeg predsjednika kojeg toliko volimo i koji nas je zauzvrat volio, teče uzalud."

XS
SM
MD
LG