Dostupni linkovi

Tuzlaci oborili Guinnessov rekord u valceru


Foto: Maja Nikolić
Foto: Maja Nikolić
1510 parova u Tuzli je u petak navečer zaplesalo Bečki valcer i Tuzlaci su zajedno s ostalim građanima BiH oborili Guinnessov rekord u valceru.

Tako je iz Tuzle poslana najljepša vijest cijelom svijetu da poztivne stvari, prijateljstvo i zajedništvo ruše sve barijere i granice.

Senad Omerović i Almedina Halilović
„Ovo je predivno, odavno se nismo ovako osjećali. Ova euforija osjetila se cijeli dan u gradu, svi smo samo plesali. Ovo je nešto fantastično i mislimo da bi ovakvih projekata trebalo biti puno više“, rekli su nam Senad Omerović i Almedina Halilović plesni par.

Njihovi prijatelji Alma Novalić i Amir Hasić također su otplesali valcer i poručili cijelom svijetu da je krajnje vrijeme da se pogleda u onu pravu BiH i u njezine građane koji žele promjene i da kao takvu BiH trebaju podržati u svim njenim projektima.

„Mi mladi smo na žalost po cijeli dan zakovani za računare, vrlo često nemamo gdje izaći. Nude nam se samo kafići. Zato mislimo da je ovakav projekt odličan, sve nas je izveo van i što je najvažnije večeras smo ovdje svi prijatelji, svi želimo plesati i oborit Guinnessa“,
kažu nam Alma i Amir.

Najponosniji na cijeli projekt koji je zasigurno uspio je Zlatko Berbić, tvorac ideje.

„Zaista sam sretan, pao mi je kamen sa srca“,
prokomentirao je Berbić.

Iako se čak ni danas do kasnih poslijepodnevnih sati nije željelo govoriti o broju prijavljenih parova, organizatori su ponosno na samom kraju plesa poručili da je preko 1500 parova otplesalo valcer u Tuzli i da se odazvala cijela BiH. Najvjerniji su bili oni najmlađi.

Vjerno su plesali valcer sa svojim partnerima i obećavali da će se u budućnosti nastaviti baviti samo plesom. Tuzla je tako po drugi put oborila Guinnessov rekord i osigurala si medijsko mjesto za najpozitivniju vijest u cijelom svijetu.

Pročitajte i ovo:

Tuzla spremna za obaranje Ginisovog rekorda u plesu
XS
SM
MD
LG