Dostupni linkovi

Gojković osudila pokušaj ulaska demonstranata u parlament


Niko nema pravo da nasilno upada u institucije: Maja Gojković
Niko nema pravo da nasilno upada u institucije: Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je večeras pokušaj učesnika protesta "Jedan od pet miliona" da uđu u parlament, saopštila je Skupština.

"Najoštrije osuđujem nasilni pokušaj upada u Dom Narodne skupštine. Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Boškom Obradovićem, koje su upadale u zgradu RTS, Skupštinu grada Beograda, obračunavale se sa novinarima, sada su pribegle novom vandalskom činu i jasno pokazale da je njihova jedina namera da izazovu nerede u želji da mimo volje građana dođu na vlast", rekla je ona.

Predsednica parlamenta je dodala da je Obradović "u divljačkom pokušaju da razbije vrata Parlamenta, zloupotrebom zastave Srbije" pokazao da ne poštuje državne simbole Srbije.

Srbija je demokratska zemlja u kojoj gradjani imaju pravo da mirno protestuju, ali "niko nema pravo da nasilno upada u institucije. Parlament je mesto dijaloga predstavnika gradjana Srbije, a ne mesto izazivanja i podstrekavanja nasilja", dodala je ona.

Incident na protestu 'Jedan od pet miliona'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00


Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" uspeli su večeras da dodju do glavnog ulaza Doma Narodne skupštine Srbije u čemu je pokušala da ih spreči grupa ljudi u civilu zbog čega je došlo do žestokog guranja.

Do okupljanja učesnika protesta pred vratima Skupštine došlo je nakon poziva organizatora da se na njih "pokuca", uz poruku: "Oslobodili smo Rektorat, oslobodićemo i Skupštinu".

Protest je završen porukom policiji da ni sledeći skup neće biti prijavljen ukoliko ne privedu čoveka koji je pre nedelju dana napao aktivistu Srdjana Markovića.

XS
SM
MD
LG