Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatske fudbalere bodrili i u Subotici


Finale Svetskog fudbalskog prvenstva, utakmicu između Hrvatske i Francuske, pomno su pratili preko video bima i brojni navijači u Subotici. Zajedničko gledanje i prenos meča organizovan je u sedištu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Nekoliko stotina navijača je sa puno emocija pratilo igru hrvatskih fudbalera, ali je na kraju, i pored rezultata od 4:2 za Francusku, raspoloženje bilo veoma dobro.

"Osećam se odlično, kao da smo prvi", kaže Josip Hodak u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE). "Gde su sada Englezi, Brazilci, Argentinci, Nemci? Svi su iza nas."

Stipan Bašić ne krije zadovoljstvo zbog ovogodišnjeg uspeha Hrvatske na Svetskom prvenstvu.

"Osećam se pobednički, kako bih se drugačije osećao. Jer, ovo je srebro za Hrvate kao zlato. A ima šanse da bude i zlato narednog Prvenstva. Bila je bronza, pa srebro, pa će biti i zlato", rekao je Bašić.

Među publikom je bilo i predstavnica lepšeg pola, gotovo koliko i muških navijača. Anastazija Pijuković je uživala u utakmici.

"Meč, borili su se, nema šta. Super je bila utakmica", kazala je Anastazija Pijuković.

Javno gledanje utakmice, Subotica
Javno gledanje utakmice, Subotica

Slaven Bačić, predsednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, ocenio je nakon utakmice da je rezultat hrvatskih fudbalera svakako razlog za zadovoljstvo.

"Posle čitavog Prvenstva mislim da i Hrvatska i Hrvati u Hrvatskoj i oni izvan Hrvatske mogu biti ponosni na rezultat koji su postigli fudbaleri. Verujem da su prethodne utakmice i fizički i psihički dosta izmorile igrače, ali oni su ovde pokazali veliku srčanost, igrali su i pored svega su odlično. Uostalom, i francuska ekipa je veoma dobra, tako da je ovo bio susret dve zaista odlične ekipe", reči su Bačića.

Ipak nisu svi navijali za Hrvatsku – ili bar ne samo za Hrvatsku. Žoan Iloa (Johanne Ulloa) je Francuz na odmoru u Subotici, sa suprugom i jednogodišnjim sinom Lujom Teodorom, kojeg je na sportski hepening poveo u dresu Francuske

"Smatram da je ovo veoma dobar završetak prvenstva za Francusku. Ja sam, naravno, navijao za francusku tim. Međutim, moram reći da sam navijao i za hrvatske fudbalere, jer mi je supruga Hrvatica. Kada je Hrvatska igrala protiv drugih zemalja navijao sam za Hrvatsku, sve do kraja. Ipak, na kraju sam naravno navijao za Francusku", rekao je uz smeh Žoan Iloa.

Sudeći po automobilima, zajedničkom gledanju prenosa Svetskog fudbalskog finala prisustvovali su i navijači iz Vukovara, Osijeka u Hrvatskoj, kao i oni koji su stigli iz Nemačke, Francuske.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG