Dostupni linkovi

BiH poražena od Slovačke, šansa za Brazil ostaje


Reprezentacija BiH poražena je u Zenici od selekcije Slovačke sa 0:1 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, navijači su razočarani, ali šansa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. ostaje otvorena.

Prvo poluvrijeme utakmice u Zenici završeno rezultatom 0:0, a zatim su Slovaci poveli golom Viktora Pečovskog, utišavši 16.000 domaćih navijača koji su nakon velike euforije uoči meča i gromoglasne podrške toko utakmice tužni napustili stadion Bilino Polje.

"Mislim da su Slovaci zasluženo dobili. Mi smo igrali na momente dobro. Stavio sam ofanzivnu ekipu, htio sam da pobjedimo pod svaku cijenu", izjavio je selektor bh. tima Safet Sušić koji je uoči susreta najavljivao sigurnu pobjedu.

"Zakazali su mnogi igrači, pogotovo naš napad. Oni su bili organizovani, pogotovo u sredini. Ne preostaje nam ništa nego pobijediti u sve tri utakmice. Igračima sam na poluvremenu rekao da nismo bili toliko loši i sigurno bi bilo drugačije da smo dali gol. Oni su daleko bolja ekipa nego što su mnogi mislili. Šanse nisu izgubljene, ova ekipa može pobijediti u sva tri susreta," kazao je Sušić.

BiH je prva u grupi sa 16 bodova kao i Grčka, Slovačka je na 12, Latvija ima sedam, Litvanija pet i Lihtenštajn dva boda.

BiH u utorak igra protiv Slovačke u Žilini a zatim u oktobru protiv Lihtenštajna kući i protiv Litvanije u gostima.

Svih oko 16.000 karata za susret je bilo rasprodato, a hiljade navijača, osim na terenu, susret je pratilo na otvorenom projekcijama na trgovima i u ugostiteljskim objektima.

Više stotine Zeničana uz frenetično navijanje dočekalo je oko podneva autobus sa reprezentativcima BiH ispred hotela „Dubrovnik“, a atmosfera je bila sve užarenija:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:15 0:00
Direktan link

U blizini stadiona Bilino polje u petak se tražila zlata vrijedna ulaznica za meč koji je mogao označiti plasman BiH na Svjetsko prvenstvo. Optimista je pred meč bio i Zvjezdan Misimović:

Od ranih jutarnjih sati u petak i na ulicama Sarajeva mogli su se vidjeti automobili okićeni bijelom, plavom i žutom - bojama zastave Bosne i Hercegovine. Svi su vjerovali u pobjedu.

XS
SM
MD
LG