Dostupni linkovi

Policija objavila snimke Baldwina kako vježba s pištoljem prije smrtonosnog pucnja


Alec Baldwin

Policija Novog Meksika objavila je do sada neviđene snimke koje su nastale na dan kada je američki glumac Alec Baldwin, kako je i ranije kazao, nenamjerno upucao snimateljicu Halynu Hutchins.

Na snimcima su prikazani trenuci prije i nakon njene smrti. Na jednom od njih Baldwin vježba povlačenje okidača pištolja. Može se vidjeti i kako policija i ljekari stižu na mjesto tragedije.

Prikazan je i Baldwin koji sjedi u improvizovanoj crkvi nakon što je upucao. Zatim su ga policajci pitali o incidentu. Porekao je da je povukao okidač i dodao da nije znao da je u pištolju bio pravi metak.

"Čuo sam glasan prasak. Činilo mi se da me je neko udario u rame, a onda sam pao. Vidio sam kako Halyni lije krv niz leđa", kazao je režiser Joel Souza u bolnici.

[Prvi snimci sa mjesta nesreće sa filmskog seta]

Utvrđeno je da je Hannah Gutierrez Reed bila zadužena za to da vodi računa o oružju koje se koristilo na snimanju. Ona je tužila dobavljača jer smatra da je dostavljena pogrešno označena kutija municije.

Protekle sedmice je produkcijska kuća koja je radila na filmu Rust kažnjena sa 139.793 dolara zbog sigurnosnih propusta na setu.

Baldwinova tragedija posljednja u nizu koje su zadesile Hollywood
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00
XS
SM
MD
LG