Dostupni linkovi

‘Srce mi je slomljeno’, izjavio Baldwin nakon nehotičnog ubistva snimateljke


Alec Baldwin na fotografiji iz 2019. godine
Alec Baldwin na fotografiji iz 2019. godine

“Srce mi je slomljeno“, napisao je na Tviteru američki glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin) nakon što je od metka koji je ispalio iz pištolja replike poginula snimateljka Haline Hačins (Halyna Hutchins), a filmski režiser ranjen tokom snimanja vesterna u Novom Meksiku.

"Nema reči kojima bih mogao da opišem moj šok i tugu zbog nesreće koja je odnela život Haline Hačins, supruge, majke i naše koleginice kojoj se duboko divimo. U potpunosti sarađujem sa policijom u istrazi kako bi se utvrdilo kako se ova tragedija dogodilam,” naveo je Boldvin.

On je dodao da je u kontaktu sa mužom ubijene snimateljke.

"Pružam podršku njemu i njegovoj porodici. Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu," istakao je Boldvin.

Suprug Haline Hačins kazao je za „Insajder“ (Insider) da nema "reči".

"Mislim da nema reči kojima bi se opisala situacija", istakao je Metju Hačins (Matthew Hutchins).

„Ne mogu da komentarišem činjenice ili proces kroz šta trenutno prolazimo, ali cenim to što su svi veoma saosećajni,“ dodao je Hačins.

Lokalna policija je saopštila da je Hutchins (42) preminula od prostrijelne rane 21. oktobra nakon što je prevezena u obližnju bolnicu, dok je reditelj Joel Souza odvezen u bolnicu, ali njegovo stanje nije zasad poznato.

Policija je ispitivala Baldwina i druge o incidentu koji se desio tokom snimanja filma pod nazivom Rust, ali nije podignuta optužnica. Dodali su da istražitelji još pokušavaju da utvrde da li je to nesrećan slučaj.

Portparol šerifa Huan Rios rekao je da su detektivi bili na setu u petak ujutro i prikupljali dokaze i informacije. Boldvinu je dozvoljeno da putuje, rekao je.

„On je slobodan čovek“, rekao je Rios.

Baldwinova tragedija posljednja u nizu koje su zadesile Hollywood
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Na web stranici Hutchins se navodi da je rođena u Ukrajini i odrasla u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu "okružena sobovima i nuklearnim podmornicama".

Diplomirala je međunarodno novinarstvo na Kijevskom nacionalnom univerzitetu, a prethodno je radila kao istraživačka novinarka u britanskoj dokumentarnoj produkciji u Evropi.

Bila je i direktor fotografije akcijskog filma Archenemy. Njena ostala filmska djela uključuju policijsku dramu Blindfire and Darlin', horor igrani film.

[Prvi snimci sa mjesta nesreće sa filmskog seta]

"Cijela glumačka postava i ekipa su apsolutno devastirani zbog današnje tragedije i upućujemo naše najdublje saučešće Halyninoj porodici i voljenima", objavila je producentska kuća Rust Movie Productions.

"Zaustavili smo produkciju filma na neodređeno vrijeme i u potpunosti sarađujemo s istragom policije Santa Fea", dodaje se.

Šezdesettrogodišnji Boldwin, koji je osvojio nekoliko glumačkih nagrada, jedna je od zvijezda filma, ali i producent.

On nije komentarisao incident, ali američki mediji javljaju da je izgledao uznemireno nakon što je izašao iz policijske stanice u kojoj je ispitan.

Na osnovu izvještavanja NBC Newsa, Varietya i Reutersa
XS
SM
MD
LG