Dostupni linkovi

Facebook uništava tvrtke


Međunarodni istraživački institut Nucleus research je objavio podatke istraživanja koje su proveli, a čiji rezultati kažu da tvrtke svaki dan gube 1,5 posto svoje produktivnosti zbog Facebooka.

Zaposleni u poduzećima sve više svoju elektroničku poštu zamjenjuju socijalnim mrežama poput Twittera ili Facebooka. Visokih 77 posto osoba koje su sudjelovale u istraživanju ima otvoren profil na Facebooku.

Dvije trećine ispitanika otvara stranice socijalnih mreža sa svoga radnoga mjesta te prosječno na dan za to utroši 15 minuta. Prema tome, nije ni čudno da velik broj poduzeća uvodi zabranu pristupa socijalnim mrežama s radnoga mjesta.

Vlasnicima tvrtki može biti zabrinjavajući i podatak da gotovo pet posto ispitanika Facebook koristi samo za vrijeme radnoga vremena.

Mladi masovno napuštaju Facebook


Britanski listovi pišu da je u toku pravi egzodus adolescenata sa Facebooka, MySpacea, Twittera i drugih takozvanih internet sajtova za socijalno povezivanje, zbog sve izraženijeg prisustva njihovih roditelja i nastavnika na ovim sajtovima.

Britanci su svakodnevno u prosjeku 25 minuta na internetu, 11 minuta na mobilnom telefonu.
Oni pokušavaju da pronađu stare školske drugove ili nikada nezaboravljene školske ljubavi. Drugim riječima, to znači da su ovi sajtovi, za mlade prestali da budu cool, piše Guardian.

Dok su ne tako davno svi ovi sajtovi bili virtuelni ulični ćoškovi, pabovi i klubovi na kojima i u kojima se okupljala generacija od 15 do 24 godine, sada su postali carstvo onih starosti između 25 i 34 godina.

Takva navala starijih jednostavno je otjerala one mlađe. Britanski medijski regulator "Ofcon" je izračunao da je procenat mladih između 15 i 24 godina koji posećuju ove sajtove opao sa pedeset pet odsto početkom prošle godine na pedeset procenata ove godine.

Prema podacima "Ofcoma", više Britanaca spremno je da se odrekne odlaska u restorane nego mobilnog telefona kako bi uštedjeli pare.

Britanci su svakodnevno u prosjeku 25 minuta na internetu, 11 minuta na mobilnom telefonu, a 61 odsto mladih uzrasta između 15 i 24 godina misli da ne bi trebalo da plaćaju za muziku koju slušaju.
XS
SM
MD
LG