Dostupni linkovi

Elon Musk završio preuzimanje Twittera


Musk je u sukob sa rukovodstvom Tvitera ušao još na njihovom prvom sastanku u aprilu. Tom prilikom izjavio je da ne umeju društvenu mrežu da učine poslovno održivom
Musk je u sukob sa rukovodstvom Tvitera ušao još na njihovom prvom sastanku u aprilu. Tom prilikom izjavio je da ne umeju društvenu mrežu da učine poslovno održivom

Najbogatiji čovek na svetu, Elon Musk, završio je preuzimanje Tvitera (Twitter) vrednog 44 milijarde dolara, prema američkim medijima i investitoru u firmu.

On je na Tviteru napisao "ptica je oslobođena", očigledno upućujući na zaključenje ugovora.


Izvestan broj najviših rukovodilaca, uključujući šefa Paraga Agrawala, navodno je otpušten.

Agrawal, glavni finansijski direktor Ned Segal i izvršni izvršni direktor za pravnu politiku i politiku kompanije, Vijaya Gadde, više nisu u kompaniji, prema izvještajima američkih medija.

To privodi kraju sagu u kojoj je Tviter otišao na sud da zadrži milijardera na uslovim ugovora o preuzimanju od kojeg je pokušao da pobegne.

Tviter još nije potvrdio preuzimanje, ali rani investitor u kompaniju rekao je za BBC da je posao završen.

Agrawal, Segal i Gadde su ispraćeni iz sedišta Tvitera u San Francisku nakon zaključenja ugovora, prenela je agencija Rojters.

Suosnivač Tvitera Biz Stone zahvalio je im je na njihovom "kolektivnom doprinosu" poslu.

U međuvremenu, Bret Taylor - koji je bio predsedavajući Tvitera od prošlog novembra - ažurirao je svoj LinkedIn profil kako bi naznačio da više nije na tom mestu.

Musk se juče u sedištu Tvitera u San Francisku pojavio nosći lavabo i poruku da je vreme da "dil protekne" ("let that sink in!").

On je u sukob sa rukovodstvom Tvitera ušao još na njihovom prvom sastanku u aprilu. Tom prilikom izjavio je da Agrawal ne ume društvenu mrežu da učini poslovno održivom.

S druge strane desni i konzervativni deo američke političke scene pozdravlja ove promene jer su stava da su Agrawal i njegov prethodnik Jack Dorsey bili liberalnih shvatanja i da su tako vodili i politiku Tvitera, zabranjujući i gušeći glasove sa kojima se politički ne slažu, a najekstremniji potez bio je isključivanje naloga tada aktuelnog predsednika SAD, Donalda Trumpa.

Sada se javlja bojazan da bi mreža mogla da postane prostor za širenje govora mržnje sa vrlo labavom moderacijom, što se donekle poklapa sa najavama Ilona Muska da od Tvitera želi da napravi digitalni gradski trg gde svako ima pravo da iznese svoje mišljenje.

Drugi strah je da bi uz top menadžere iz Tvitera moglo da bude otpušteno tri četvrtine zaposlenih. Musk jeste najavio da će velikih promena biti, ali je demantovao da će biti takvih razmera.

XS
SM
MD
LG