Dostupni linkovi

Eksplozija u Mitrovici, nema povređenih


Mitrovica
Mitrovica
Nepoznate osobe u nedelju uveče oko 19.30 časova aktivirale su eksplozivnu napravu, najverovatnije ručnu bombu, u dvorištu porodične kuće Slavoljuba Mašića u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Mitrovice.

Povređenih nije bilo, a od gelera su popucala stakla i pričinjena je manja materijalna šteta na kući Mašića, interno raseljenog lica koje živi u Mitrovici.

Zamenik regionalnog direktora Policije Kosova Ergin Medić saopštio je da je eksplozivna naprava u dvorištu porodične kuće bačena sinoć oko 19.30 sati.

“Povređenih nije bilo, a od gelera su popucala stakla i pričinjena je manja materijalna šteta. Policija je izvršila uviđaj, a slučaj se karakteriše kao izazivanje opšte opasnosti”, kazao je Medić.

Na mestu eksplozije, oko kojeg je razvučena žuta traka, nalaze se pripadnici kosovske policijske službe, koji obavljaju uviđaj, kao i pripadnici Kfora i Euleksa.

Naselje Bošnjačka mahala je jedan od multietničkih kvartova u Mitrovici, u kojem, pored Srba, žive i Albanci. U poslednje vreme, u Mitrovici je bilo više sličnih incidenata.

U severnoj Mitrovici u subotu je odjeknula eksplozija iza jedne zgrade u Ulici Lole Ribara, u kojoj nije bilo povređenih.

U jakoj eksploziji koja se dogodila prošlog petka u severnom delu Mitrovice oštećen je putnički automobil, čiji je vlasnik kosovski Srbin D.J.

Nedavno je nepoznati napadač hicima iz automatskog vatrenog oružja izrešetao radnju za prodaju peciva “Forneti”.

Prethodno je bačena bomba u naselju Tri solitera koja je načinila materijalnu štetu, a u bombaškom napadu pre par dana u Bošnjačkoj mahali je povređeno dvoje srpske dece.
XS
SM
MD
LG