Dostupni linkovi

Dvoje umrlo od koronavirusa u Iranu


Od virusa je umrlo više od 2.000 ljudi, od kojih samo osam van kontinentalne Kine
Od virusa je umrlo više od 2.000 ljudi, od kojih samo osam van kontinentalne Kine

Dvoje starijih Iranaca umrlo je od koronavirusa, javili su 19. februara iranski zvanični mediji samo nekoliko sati pošto su prijavljena dva slučaja zaraženih od tog virusa u zemlji.

Kako navodi agencija Irna, savetnik iranskog ministra zdravlja Alireza Vahabzadeh je rekao da su oboje umrli od koronavirusa u Komu, oko 140 kilometara južno od glavnog grada, Teherana.

Ranije tokom dana iranske vlasti su potvrdile da su prijavljena dva slučaja zaraženih novim virusom, prva dva u zemlji, prenela je iranska agencija Isna. Zvaničnici su kasnije rekli da su ta dva pacijenta umrla.

Radi se o prvim smrtnim slučajevima od koronavirusa na Bliskom istoku. Od tog virusa je umrlo više od 2.000 ljudi, od kojih samo osam van kontinentalne Kine, po dvoje u Hongkongu i Iranu, po jedan u Francuskoj, Japanu, Filipinima i Tajvanu.

Kontrola korona virusa u državama Zapadnog Balkana
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

Iran je uveo bezbednosne mere za dolazne letove na svojim aerodromima da kontroliše moguće širenje virusa.

Drugde na Bliskom istoku potvrdjeno je devet slučajeva obolelih od ovog virusa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, od kojih su sedmoro kineski državljani, jedan je iz Indije i jedan sa Filipina, dok je Egipat potvrdio svoj prvi slučaj zaraženog u petak.

Egipat je identifikovao zaraženu osobu kao stranca koji ne pokazuje ozbiljne simptome bolesti. Ta osoba je u bolnici i u izolaciji, ali nije navedena nacionalnost ni kako je ta osoba došla u Egipat.

XS
SM
MD
LG