Dostupni linkovi

Dvanaest osoba preminulo u BiH, 313 novozaraženih


Sarajevo
Sarajevo

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini (BiH) je, prema podacima entitetskih institucija i vlasti Distrikta Brčko, preminulo 12 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Virus je pronađen kod još 313 osoba u BiH. U Federaciji i Republici Srpskoj testirano je 1.788 uzoraka.

U Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) je umrlo 8 osoba, a 210 je pozitivno na SARS-Cov-2, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

„Novi slučajevi su registrovani u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo“, ističe se u saopštenju.

U Federaciji BiH do sada je testiran 85.901 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 6.542 osobe.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 3.273 pacijenta.

Od 153 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH, 100 osoba je muškog i 53 ženskog spola.

U posljednja 24 časa četiri osobe su preminule u Republici Srpskoj (RS), a virus korona potvrđen je kod još 95 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Preminule osobe su, kako se navodi, iz Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Bijeljine.

„U poslednja 24 časa testirano je 586 uzoraka, a u Univerzitetskoj bolnici Foča potvrđena je infekcija virusom korona kod dva lica sa prebivalištem u Federaciji BiH i državljanstvom Crne Gore", piše u saopštenju Instituta.

"Od novoinficiranih, najviše ih je sa Pala - 16, potom Banjaluke 15, Foče osam, po pet iz Gacka i Mrkonjić Grada, po četiri iz Bijeljine i Doboja, po tri iz Višegrada, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Novog Goražda i Šamca, zatim po dva iz Dervente, Istočne Ilidže, Rogatice, Rudog, Sokoca i Teslića, te po jedno iz Laktaša, Prnjavora, Trebinja, Čelinca i Šipova“.

Neum ne misli o koroni
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00


Pod zdravstvenim nadzorom u RS trenutno se nalazi 4.545 lica.

Do sada je u Republici Srpskoj virus korona potvrđen kod 4.719 osoba, od kojih se 2.290 oporavilo, a Institutu za javno zdravstvo su prijavljena 164 smrtna slučaja.

Na virus korona u Republici Srpskoj ukupno je testirano 49.824 lica.

Iz Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta saopšteno je da je na području Distrikta registrovano novih 8 slučajeva zaraze virusom korona.

„Riječ je o pet muških osoba i tri ženske osobe“, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG