Dostupni linkovi

Dva radnika upala u rijeku Bosnu kod Zenice, potraga obustavljena do jutra


Gradilište koridora "Vc" kod Zenice

Dva radnika upala su u rijeku Bosnu na gradilištu koridora "Vc" 8. novembra u mjestu Kahrimani kod Zenice, u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine (BiH), potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Operativnoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko dobojskog kantona.

Ramo Suljić, komandir specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko dobojskog kantona izjavio je u večernjim časovima da je potraga za radnicima obustavljena do jutra.

"Radi vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti pronaći radnike i nastavljamo potragu u ranim jutarnjim satima", rekao je Suljić.

Iz Operativne službe MUP-a Zeničko dobojskog kantona za RSE je prethodno saopšteno da je policija iza 14 časova obaviještena da su dva radnika pala sa dizalice iz korpe u korito rijeke Bosne.

"Radnici su pokušali da ih spasu, ali ih je voda odnijela nizvodno, dalje", navodi se u izjavi Operativne službe za RSE.

Dodaju i da još nije poznat identitet radnika koji su upali u Bosnu, te da li se radi o BiH državljanima ili strancima.

Potragu otežava i najbujali tok rijeke Bosne.

Koridor Vc, čija je gradnja u toku, dio je evropske mreže autoputeva s oznakom E-73, koja sjever Evrope povezuje s Jadranom i predstavlja okosnicu prometne infrastrukture u Bosni i Hercegovini i istočnom dijelu Hrvatske.

XS
SM
MD
LG