Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Skupština bez rasprave o navodnim zločinima


Odbijen zahtev
Skupština Kosova je odbila zahtev 46 poslanika DPK i drugih partija da se održi vanredna sednica Skupštine, a zbog optužbi za navodnu umešanost nekih zvaničnika DPK u jednom broju zločina.

Tražeći održavanje vanredne sednice šef Poslaničke grupe DPK, Ramë Buja je rekao da su vlast i građani u poslednje vreme terorisani raznim informacijama i neosnovanim optužbama, što je prema njemu dovelo do vanredne situacije na Kosovu.

Ja imam zahtev u ime parlamentarne grupe i 46 poslanika da održimo vanrednu sednicu, pođto je bezbednosna situacija na Kosovu vanredna“, rekao je Buja.

Predsednik Skupštine Kosova, Jakup Krasnići je rekao da je Predsedništvo kosovskog parlamemta jutros razmotrilo zahtev za održavanje vanredne sednice i nije postignuta saglasnost da se zakaže vanredna sednica, već da se u subotu održi redovna sednica posvećena situaciji na Kosovu.

Protiv održavanja sednice su se izjasnili i predstavnici drugih poslaničkih grupa, tako da je nakon pauze od desetak minuta Skupština nastavila raspravu o izveštaju o napredku Evropske komisije, koja je prekinuta prošle nedelje nakon što je poslanik DSD, Gani Geci teško optužio visoke zvaničnike DPK za navodna politčka ubistva koja su se dogodila u posleratnom periodu.
XS
SM
MD
LG