Dostupni linkovi

DPK pobednik i u drugom krugu izbora


Centralna izborna komisija je objavila preliminarne rezultate drugog kruga izbora za predsednike opština, prema kojima je Demokratska partija Kosova pobedila u deset opština.

U opštini Prizren prema rezultatima CIK-a dvojica kandidata su dobila po 50 odsto glasova i, prema rečima predsednice CIK-a Nestrin Lushta, o pobedniku u toj opštini će odlučiti uslovni glasovi i glasovi osoba sa posebnim potrebama bude kandidat DPK.

“U opštini Prizren kandidat Ramadan Muja iz DPK je osvojio 24.982 glasa, dok je Hanefi Muharremi iz DSK osvojio 24.940 glasova i procenat je 50 prema 50. To znači da će se posle prebrojavanja uslovnih glasova znati ko je dobio više glasova”, rekla je Lushta.

Potpredsednik DSK, Lutfi Haziri je danas od predsednice CIK-a zatražio da se glasačke kutije iz opštine Prizren blokiraju, da se prebrojavanje uslovnih glasova za ovu opštinu izvrši javno i uz prisustvo predstavnika obeju partija, kako se konačni rezultati ne bi dovodili u pitanje i kako bi bili u skladu sa voljom građana koja je izražena na izborima.

Inače, Demokratski savez Kosova je pobedio u pet opština, sa mogućnošću da kao i DPK bude pobednik u opštini Prizren, dok je Alijansa za budućnost Kosova pobedila u tri opštine.

U opštini Štrpce pobednik je kandidat Samostalne liberalne stranke Kosova, dok je u opštini đeneral Janković pobedio nezavisni kandidat.

U novoformiranim opštinama sa srpskom većinom, Gračanica, Klokot i Ranilug su pobedili kandidati SLS odnosno nezavisni kandidat u opštini Ranilug.
XS
SM
MD
LG