Dostupni linkovi

Dojave o podmetnutim bombama u četiri beogradske opštine i Skupštini grada


Policija ispred Gradske skupštine u Beogradu

Dojave o podmetnutim bombama stigle su 10. juna u toku popodneva na mejl adrese Skupštine Grada Beograda i zgrade četiri beogradske opštine - Zemun, Novi Beograd, Čukarica i Palilula, potvrdili su za Radio Slobodna Evropa u telefonskom razgovoru iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Ovu informaciju na svom Fejsbuk profilu podelio je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je okačio fotografiju sa tekstom dojave koju su primili mejlom.

On je dodao da je policija blokirala sve zgrade, i da je u toku evakuacija zaposlenih, posle čega će uslediti kontradivezioni pregled.

U isto vreme kao u Beogradu, anonimne dojave o postavljenim bombama stigle su i na adrese Medicinskog fakulteta, aerodroma i tržnog centra Delta planet u gradu Nišu na jugu Srbije, zbog čega su sve zgrade evakuisane.

Kako agenciji Beta potvrđeno u niškoj policiji "u toku je policijski pregled svih objekata".

U Nišu i Beogradu je i prethodnih dana bilo više anonimnih dojava o bombama u raznim objektima i institucijama a policija je, posle pregleda, utvrdila da su sve bile lažne.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je 8. juna da je od početka godine zbog lažnih dojava o podmetnutim bombama izvršili ukupno 1.243 kontradiverziona pregleda na teritoriji Srbije.

XS
SM
MD
LG