Dostupni linkovi

Ponovo dojave o bombama u tržnim centrima i studentskim domovima u Beogradu


U tržnom centru "Ada Mall" je završen pregled i utvrđeno je da je dojava lažna, naveli su iz policije. Ilustrativna fotografija
U tržnom centru "Ada Mall" je završen pregled i utvrđeno je da je dojava lažna, naveli su iz policije. Ilustrativna fotografija

Dojave o postavljenim bombama primljene su u tri tržna centra u Beogradu "Ada Mall", "BIG Rakovica" i "Beo Shopping centar", potvrđeno je u telefonskom razgovoru iz policije za Radio Slobodna Evropa (RSE) 13. maja.

U Ada Mall-u je završen pregled i utvrđeno je da je dojava lažna, naveli su iz policije.

Iz Ministarstva prosvete Srbije saopšteno da su dojave o bombi primljene i u studentskim domovima "Studentski grad", "4.april", "Slobodan Penezić" i "Vera Blagojević" u Beogradu 13. maja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su izašli na teren i nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

U tri tržna centra i Zoološkom vrtu u Beogradu i 11. maja su primljene dojave o postavljenim eksplozivnim napravama za koje se ispostavilo da su lažne.

Dojavljena je tada bomba u tržnom centru "BIG Rakovica", "Rajićeva" i u tržnom centru "Banjica", kao i u Beogradskom zoološkom vrtu.

Dojave o bombama koje su bile lažne 11. maja primljene su i u studentskim domovima "Karaburma" i "Patris Lumumba" u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 11. maja da preuzima od osnovnih javnih tužilaštava rad na otkrivanju osoba koje u poslednje vreme gotovo svakodnevno lažno prijavljuju da su u objektima u glavnom gradu Srbije postavljene bombe.

Prethodno je 29. aprila dojavljeno da su bombe podmetnute u 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu, a policija je utvrdila da su sve dojave bile lažne.

Osim toga, tokom marta i aprila meseca bilo je i više lažnih dojava o podmetnutim bombama na letovima "Er-Srbije" iz Beograda ka Moskvi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je ranije da su dojave o bombama nastavak pritiska na Srbiju, njenu ekonomiju i predsednika Aleksandra Vučića da napusti politiku vojne neutralnosti i donošenja samostalnih odluka.

On je ranije naveo i da su dojave o navodnim bombama u tržnim centrima došle sa servera koji je lociran u Švajcarskoj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije saopštilo da će zbog dojava o bombama tražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.

XS
SM
MD
LG