Dostupni linkovi

Đoković se na Instagramu zahvalio za podršku i čestitao Božić


Novak Đoković na Australian Open turniru 2008.

Teniser Novak Đoković se u petak, 7. januara putem društvene mreže Instagram zahvalio svima na podršci tokom njegovog zadržavanja na australijskoj granici i problema sa vizom zbog nemaja validne potvrde o vakcinaciji protiv COVID-19.

„Hvala ljudima širom svijeta za kontinuiranu podršku. Osjećam je i vrlo je cijenim.“, napisao je Đoković na engleskom jeziku pored zahvala svojoj porodici i čestitke za Božić koji se po julijanskom kalendaru obilježava 7. januara.

Đoković je 5. januara zadržan na granici po dolasku na aerodrom u Melbourneu gdje je trebao da nastupi na predstojećem Australian Open turniru. U hotelskom karantinu čeka konačnu odluku suda na njegovu žalbu zbog ukidanja vize. Odluka suda treba da bude donesena u ponedeljak.

Teniser nije mogao da uđe u Australiju jer nije imao adekvatnu dokumentaciju o potvrdi vakcinacije, što je pravilo koje moraju da ispoštuju svi učesnici turnira Australian Open.

Đoković je prvo na društvenim mrežama objavio da je dobio izuzeće iz medicinskih razloga od pravila da se svi teniseri na Australian Openu moraju vakcinisati s dvije doze.

Međutim, nekoliko sati kasnije zaustavljen je na aerodromu u Melbourneu, viza mu je poništena.

XS
SM
MD
LG