Dostupni linkovi

U Beogradu ponovo skup podrške Đokoviću


Poruka podrške Novaku Đokoviću ispisana na reketu, Beograd 7. januar 2022.

Više stotina građana okupilo se i u petak, 7. januara, ispred Skupštine Srbije u Beogradu u znak podrške teniseru Novaku Đokoviću.

Đoković je 5. januara zadržan na granici po dolasku na aerodrom u Melburnu gde je trebalo da nastupi na predstojećem Australian Open turniru.

Okupljeni ispred Skupštine Srbije nosili su zastave Srbije i uzvikivali „Nole, mi te volimo“.

Na transparentima je pisalo „Pravda za Novaka“ i „Svi smo mi Nole“.

Na skupu je bio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Đoković se u petak, 7. januara putem društvene mreže Instagram zahvalio svima na podršci tokom njegovog zadržavanja na australijskoj granici.

„Hvala ljudima širom sveta za kontinuiranu podršku. Osećam je i vrlo je cenim“, napisao je Đoković na engleskom jeziku pored zahvala svojoj porodici i čestitke za pravoslavni praznik Božić koji se obeležava 7. januara.

Skup podrške u Begradu organizovan je i u četvrtak, 6. januara, kada se na poziv porodice Đoković, ispred Skupštine okupilo nekoliko stotina građana.

Odluku australijskih vlasti da Novaka ne puste da uđe u državu, njegov otac Srđan Đoković je, na konferenciji za novinare tog dana, ocenio kao "političku igru" i najavio nastavak protesta narednih dana.

Novak Đoković u hotelskom karantinu čeka konačnu odluku suda na njegovu žalbu zbog ukidanja vize. Odluka suda treba da bude doneta u ponedeljak.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće da igra na turniru, ali mu je po dolasku u Australiju viza odbijena. Svi učesnici i osoblje Australian Opena moraju biti vakcinisani ili imati izuzeće koje je odobrio stručni nezavisni panel.

Novak Đoković je najbolji teniser sveta, a Autralian open je osvajao devet puta.

XS
SM
MD
LG