Dostupni linkovi

U Beogradu ponovo skup podrške Đokoviću


Poruka podrške Novaku Đokoviću ispisana na reketu, Beograd 7. januar 2022.
Poruka podrške Novaku Đokoviću ispisana na reketu, Beograd 7. januar 2022.

Više stotina građana okupilo se i u petak, 7. januara, ispred Skupštine Srbije u Beogradu u znak podrške teniseru Novaku Đokoviću.

Đoković je 5. januara zadržan na granici po dolasku na aerodrom u Melburnu gde je trebalo da nastupi na predstojećem Australian Open turniru.

Okupljeni ispred Skupštine Srbije nosili su zastave Srbije i uzvikivali „Nole, mi te volimo“.

Na transparentima je pisalo „Pravda za Novaka“ i „Svi smo mi Nole“.

Na skupu je bio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Đoković se u petak, 7. januara putem društvene mreže Instagram zahvalio svima na podršci tokom njegovog zadržavanja na australijskoj granici.

„Hvala ljudima širom sveta za kontinuiranu podršku. Osećam je i vrlo je cenim“, napisao je Đoković na engleskom jeziku pored zahvala svojoj porodici i čestitke za pravoslavni praznik Božić koji se obeležava 7. januara.

Skup podrške u Begradu organizovan je i u četvrtak, 6. januara, kada se na poziv porodice Đoković, ispred Skupštine okupilo nekoliko stotina građana.

Odluku australijskih vlasti da Novaka ne puste da uđe u državu, njegov otac Srđan Đoković je, na konferenciji za novinare tog dana, ocenio kao "političku igru" i najavio nastavak protesta narednih dana.

Novak Đoković u hotelskom karantinu čeka konačnu odluku suda na njegovu žalbu zbog ukidanja vize. Odluka suda treba da bude doneta u ponedeljak.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće da igra na turniru, ali mu je po dolasku u Australiju viza odbijena. Svi učesnici i osoblje Australian Opena moraju biti vakcinisani ili imati izuzeće koje je odobrio stručni nezavisni panel.

Novak Đoković je najbolji teniser sveta, a Autralian open je osvajao devet puta.

XS
SM
MD
LG