Dostupni linkovi

Demonstranti ne odustaju, taksisti ponovo blokirali Sarajevo


I u četvrtak su u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova održani protesti građana.

Oko stotinu građana ponovo je na ulicama Sarajeva. Pridružili su im se i taksisti, koji nemaju licencu da voze u Kantonu Sarajevo.

"Ne mogu zakonski da dođu do dozvole za rad. Hoćemo da plaćamo doprinose, da koristimo i državi i kantonu, a ne da nas ganja inspekcija i policija. Devet inspektora je angažovano samo da se mi sklonimo sa ceste”, kaže Admir Dugalija, taksista.

Skup obezbjeđuju jake policijske snage. Raskrsnica kod Higijenskog zavoda je blokirana, a demonstranti uzvikuju „lopovi“ i „ostavke“, tražeći smjenu čelnika na svim nivoima vlasti.

“Ja ću istrajati u ovome i nadam se da će više raje izlaziti na proteste, da nas podrže, jer evo već skoro mjesec dana smo na ulici, a ni jedan incident se nije desio”, poručuje Sarajlija Semir Ramić.

Tramvajski i autobuski javni gradski prijevoz je blokiran u dijelu gdje se protesti održavaju.

Podršku gradjanima u Sarajevu na protestima pružili su se i građani iz Srebrenika koji su autobusom stigli u glavni grad BiH.

“Došlo nas je 50 da podržimo građane Sarajeva koji su nezadovoljni kao i mi što smo nezadovoljni. Situacija u cijeloj državi znamo kakva je, najgora”, kaže Edin Imširović koji je iz Srebrenika stigao u Sarajevo na proteste.

Inače, protest je, kao i svakog dana, održan u Zenici, a za poslijepodne je najavljen i u Mostaru.
XS
SM
MD
LG