Dostupni linkovi

Delegacija Vlade Srbije u Srebrenici


Miloš Milovanović, Rade Obradović i Ćamil Duraković u Srebrenici
Miloš Milovanović, Rade Obradović i Ćamil Duraković u Srebrenici

U Srebrenici je u petak boravila delegacija Vlade Srbije kako bi se upoznala sa realizacijom projekata u koje je uložila novac prilikom donatorske konferencija za taj grad. Srbijanska vlada je, naime, donirala pet miliona eura Srebrenici.

„Imali smo vrlo konstruktivan sastanak. Nastavljamo da radimo vezano i za svu onu potrebnu dokumentaciju i za tehničko rešenje. Do kraja dana ćemo imati još nekoliko plenarnih sastanaka na kojima ćemo dogovoriti dinamiku koja će omogućiti da što pre realizujemo ono što smo mi, kao stručni tim, dobili kao zadatak, a ono što je Skupština opštine donela odluku i obavezala rukovodstvo“, kazao je Rade Obradović, savjetnik potpredsjednika Vlade Srbije.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je najavio da će, nakon izrade projektne dokumentacije, početi realizacija projekata.

„Očekujemo da neki od ovih projekata konačno počnu sa gradnjom, evo, da kažem, krajem maja, početkom juna. Vidjećemo. Ne želimo prejudicirati. Nama je zaista zadovoljstvo da imamo prije svega ekspertni tim koji je zaista najbolji u Srbiji, od profesora arhitekture, građevine itd. Vjerujemo da su to dobri eksperti koji će nam svakako pomoći da kroz ovo prođemo čim prije i efikasno“, poručio je Duraković.

Tokom sastanka je rečeno i kako će realizacijom projekata i otvaranjem novih radnih mjesta, Srebrenica biti mjesto po mjeri svih njenih stanovnika.

„Naravno da ću iskoristiti priliku da se zahvalim još jednom Vladi Srbije na donaciji, na pomoći. Pored projekata Vlade Srbije, mi ćemo realizovati i projekte Vijeća ministara, Vlade Republike Srpske. Mislim da će to biti jedan veliki podstrek i da će Srebrenica u budućnosti biti bolje mjesto za življenje svih njenih građana“, izjavio je Miloš Milovanović, predsjednik Skupštine opštine.

Sredstvima Vlade Srbije finansiraće se rekonstrukcija glavne saobraćajnice u gradu, izgradnja porušenog mosta i pristupne saobraćajnice na jezeru Perućac, regulacija korita Križevice, izgradnja dječijeg obdaništa i proširenje industrijske zone Potočari.

XS
SM
MD
LG