Dostupni linkovi

Da li će TV uređaji budućnosti biti providni paneli


Ilustracija
Ilustracija
Televizori budućnosti bi mogli biti providni paneli koji "nestaju" kada je TV isključen. To se čini kao logičan nastavak trenda u kojem TV uređaji postaju sve tanji i neupadljiviji.

Tehnologija nazvana TOLED već postoji, ali proizvodnja panela za TV uređaje trenutno nije moguća. Televizor Loew ima TOLED ekran. Dizajnirao ga je Michael Friebe, a bio je u užem izboru takmičenja iF Concept Design.

Kao prvi svoje vrste, TV uređaj Loewe Invisio donosi tehničku inovaciju, kombinuje konvencionalnu LCD i najnoviju TOLED tehnologiju ekrana. To omogućava stvaranje neprovidnih pokretnih slika bogate reprodukcije boje i punog kontrasta od potpuno crne do bijele.

Kompanija Loewe je još 1998. godine uvela TV set spojen na internet, prije nego su iTunes i YouTube uopće postojali. Ideje zaposlenika ove kompanije često postaju dio njihovih uređaja.

Kompaija je također 1931. godine izvela prvu demonstraciju javnog prikazivanja TV prijenosa u svijetu. Prvi snimač sa kasetama su predstavili 1950., a prvi videorekorder 1961. godine.

Prvi evropski stereo televozor je predstavljen 1981. godine. Godine 1998. je predstavljen Loewe Xelos @meda, prvi televizor sa pristupom internetu. Iste godine je uveden i prvi TV sa ravnim ekranom. Bio je to uređaj Loewe Spheros.

Kompanija zapošljava oko 1.000 ljudi, a oko 120 su inžinjeri i tehničari koji rade u razvojnim odjelima i laboratorijama. Prisutna je u 50 zemalja i najvećim gradovima poput Madrida, Londona, Pariza, Amsterdama, Rima, Kopenhagena, Beča, Moskve i Hong Konga.
XS
SM
MD
LG