Dostupni linkovi

Crna Gora donirala vakcine Kosovu, za DF to 'antisrpski potez'


Iz Ministarstva odbrane nije precizirano o kom broju vakcina je riječ i kome su namijenjene
Iz Ministarstva odbrane nije precizirano o kom broju vakcina je riječ i kome su namijenjene

Ministarstvo odbrane Crne Gore doniralo je određenu dozu vakcina Kosovu, potvrđeno je 23. juna Radiju Slobodna Evropa u crnogorskom Ministarstvu odbrane.

Iz Ministarstva nije precizirano o kom broju vakcina je riječ i kome su namijenjene.

“Ministarstvu odbrane je upućena molba za donacijom vakcina od strane KFOR misije sa Kosova i donijeta je odluka da se odobri donacija. Crna Gora je dobila donacije vakcina od drugih država, tako da je svaka podrška drugim zemljama iz regiona izuzetno važan gest solidarnosti u COVID-19 krizi”, navodeno je u odgovoru na upit RSE.

KFOR je misija NATO-a na Kosovu.

Povodom donacije vakcina vladajući Demokratski front optužio je premijera Zdravka Krivokapića za, kako navode, još jedan antisrpski potez.

“Doniranje vakcina ,,kosovskim bezbjednosnim snagama” novi je šamar srpskom narodu i Srbiji i dokaz da se Zdravko Krivokapić, uz podršku Bečića i DPS, bukvalno nalazi u seriji antisrpskih poteza. Nastavilo se na Kosovu i Metohiji, tamo gdje najviše boli svakog Srbina”, ističe prosrpski Demokratski front (DF) u saopštenju od 23. juna.

Ministarsvo odbrane ocijenilo je “neprimjerenim” korišćenje ovog pitanja u političke svrhe.

“Smatramo da je neprimjereno manipulisanje humanitarnim i zdravstvenim razlozima, te korišćenje ovog pitanja u političke svrhe, imajući u vidu značaj donacije vakcina onima kojima su potrebne u okolnostima COVID-19 krize”.

Inače, poslanici DF saopštili su ranije da premijer Krivokapić “više nema njihovo povjerenje” od kada je u Skupštini sa četrdeset glasova poslanika opozicije na čelu sa Demokratskom partijom socijalista i petnaest poslanika vladajućih Demokrata i URE usvojena Rezolucije o Srebrenici 17. juna.

DF je saopštio da “traže nove pregovore oko budućih odnosa” u parlamentarnoj većini sa čelnicima Demokrata i URA-e.

Vladu premijera Zdravka Krivokapića početkom decembra izabrali su poslanici prosrpskog Demokratskog fronta, Demokrata Alekse Bečića i Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

XS
SM
MD
LG