Dostupni linkovi

Crna Gora: Policiji prijavljen napad na člana Demokrata


O napadu u Petnjici (na slici) upoznato je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama
O napadu u Petnjici (na slici) upoznato je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama

Isad Muratović, član stranke Demokratska Crna Gora iz Petnjice, na istoku Crne Gore, pretučen je u noći 23. decembra u dvorištu kuće, objavljeno je na Fejbuku te partije 24. decembra.

Iz Uprave policije (UP) je Radiju Slobodna Evropa potvrđeno da je I.M. prijavio da su ga oko 21.30 sati napala dva maskirana lica, od kojih ga je jedno udarilo drvenom palicom u glavu, od čega je pao na zemlju, te da su mu ljekarskim pregledom „konstatovane lake tjelesne povrede“.

Dodaju da je o svemu upoznato Osnovno državno tužilaštvo u Beranama koje će se izjasniti o kvalifikaciji djela, a policija i dalje radi na rasvjetljavanju događaja.

Iz partije Demokrate Crne Gore, čiji je Muratović član, su saopštili da je „tokom večeri kada je utvrđeno da je Demokratska partija socijalista (DPS) izgubila drugi mandat u Petnjici, u toj opštini je pretučen naš član Opštinskog odbora Isad Muratović, poznat kao veliki aktivista i protivnik DPS-a“.

U Petnjici su na jednom biralištu u mjesnoj zajednici Radmanci 23. decembra ponovljeni lokalni izbori održani 5. decembra.

Iz Demokrata dodaju da Muratović smatra da je riječ o politički motivisanom napadu „grupe ljudi bliskih prethodnom režimu i njihovim paradržavnim obavještajnim službama“.

Iz DPS-a su najoštrije osudili napad na člana Opštinskog odbora Demokrata Isada Muratovića i pozvali nadležne da hitno ispitaju slučaj, a napadače privedu pravdi.

„Negiramo bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem i sve zlonamjerne pokušaje da se ovaj incident podvede pod političku konotaciju kojim se želi naša partija uvesti u brlog onih koji su tokom kampanje sami sebi rušili bilborde u želji za medijskom pažnjom“, saopšteno je iz DPS-a.

I iz Socijaldemokratske partije Petnjica su osudili napad na Isada Muratovića i pozvali „nadležne da u najkraćem roku utvrde sve činjenice, otkriju počinioce i privedu ih pravdi, kako bi se svaki građanin mogao osjećati što sigurnije i bezbjednije“.

Prema još uvijek nezvaničnim rezultatima nakon lokalnih izbora 5. decembra u Petnjici, DPS će sa 16 mandata i dalje moći da samostalno formira vlast. Jedno odborničko mjesto koje je izgubila na ponovljenom glasanju pripao Socijalističkoj narodnoj partiji.

Od ukupno 31 odbornika, Demokrate u toj opštini imaju dva mandata.

XS
SM
MD
LG