Dostupni linkovi

Eksplodirao automobil u Podgorici, jedna osoba poginula


Uviđaj na mjestu eksplozije u podgoričkom naselju Tološi, 17. januar 2022.
Uviđaj na mjestu eksplozije u podgoričkom naselju Tološi, 17. januar 2022.

U snažnoj eksploziji automobila u Podgorici, oko 10 sati jutros, 17. januara, poginula je jedna osoba.

Policija je nakon uviđaja saopštila da je u eksploziji u naselju Tološi u Podgorici "smrtno stradao J.Š. (41) iz Cetinja“.

„Uprava policije u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti na utvrđivanju okolnosti događaja u kojem je smrtno stradala jedna osoba“, piše u saopštenju policije.

Policija na mjestu eksplozije izvedene u glavnom gradu Crne Gore, 17. januara 2022.
Policija na mjestu eksplozije izvedene u glavnom gradu Crne Gore, 17. januara 2022.

Crnogorski informativni portali navode mogućnost da eksplozija automobila predstavlja nastavak obračuna kriminanih klanova u Crnoj Gori, o čemu nema zvaničnih potvrda.

U proteklih šest godina u međusobnim obračunima kotorskih klanova je poginulo, prema procjenama policije, oko 50 osoba. Ubistva su počinjena u Crnoj Gori, zemljama regiona ali i u više gradova Evrope.

Dva kotorska klana su u sukobu od od 2014. godine kada je u Valensiji nestalo nekoliko stotina kilograma kokaina što je tadašnji jedinstveni kotorski mafijaški klan podijelilo na dva, “škaljarski” i “kavački”.

Kavači i Škaljari se nalaze u okolini Kotora, srednjovjekovnog grada u Bokokotorskom zalivu, na crnogorskoj obali, po kojima su dva suprotstavljena klana dobila nazive.

CRNA KNJIGA: Baza ubistava po mafijaškim obležjima u Crnoj Gori i Srbiji

****Više detalja u toku dana...

XS
SM
MD
LG