Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 95 novih slučajeva korona virusa, šest osoba preminulo


U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata od posljedica COVID-19 preminulo šest osoba, a 95 je novoinficiranih saopštio je Institut za javno zdravlje.

Nakon dopremanja kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina u nedelju 1. maja u ovoj zemlji je počela masovna imunizacija stanovništva.

Danas je dopremljen i prvi kontigent od 2.340 doza Pfizer/BioNTech vakcina, kao prva pošiljka od ukupno 42 hiljade doza koje će stizati do kraja avgusta, a koje finansira Evropska unija.

Prva isporuka Pfizerovih vakcina namijenjena je prioritetnim grupama u koje spadaju zdravstveni radnici i osobe sa stanjima koji se smatraju klinički izuzetno ranjivim.

Počela masovna imunizacija u Crnoj Gori
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Ministarstvo zdravlja je pozvalo sve crnogorske državljane koji su primili prvu vakcinu protiv COVID-19 infekcije u inostranstvu, da se jave domovima zdravlja u mjestima prebivališta, gdje im je omogućena vakcinacija i drugom dozom.

Oni koji su vakcinisani sa obije doze u inostranstvu, sa potvrdom treba da se obrate svom ljekaru ili nadležnima na najbližem vakcionalnom punktu, kako bi se njihovi podaci unijeli u imunizacioni registar, i kako bi im se izdala potvrda o vakcinaciji koja koristi za putovanja uz ostala crnogorska dokumenta.

Vakcinacija u Crnoj Gori je počela 20. februara. Do početka masovne imunizacije prvu dozu vakcine ukupno je primilo 40.843 građana, što je 6,81 odsto stanovništva. Revakcinisano je 24.674, ili 4,11 odsto.

Od izbijanja pandemije COVID-19 u Crnoj Gori je registrovano ukupno 97.813 slučaja infekcije, a preminulo je 1.516 osoba.

XS
SM
MD
LG