Dostupni linkovi

Novak Đoković kupio 80 odsto danske kompanije koja razvija lekove za COVID-19


Prvi teniser sveta Novak Đoković stigao je na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, nakon što je australijski savezni sud potvrdio odluku vlade da mu ukine vizu za nastup na Australijan openu (17. januara 2022. godine)

Prvi teniser sveta Novak Đoković kupio je 80 odsto udela u danskoj biotehnološkoj kompaniji Quant BioRes, koja radi na razvijanju medicinskog tretmana za suzbijanje bolesti COVID-19, rekao je agenciji Rojters izvršni direktor te kompanije u sredu, 19. januara.

Izvršni direktor kompanije QuantBioRes Ivan Lončarević, koji je sebe opisao kao preduzetnika, rekao je da je investicija napravljena u junu 2020. godine, ali je odbio da kaže kolika je bila.

QuantBioRes ima oko 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji, kaže Lončarević, koji je naglasio da oni rade na lečenju bolesti COVID-19, a ne na izradi vakcine.

Kompanija razvija peptid, koji sprečava virus korona da inficira ljudsku ćeliju, očekuje da će ovog leta pokrenuti klinička ispitivanja u Britaniji, dodao je on.

Đokovićev portparol nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Najbolji teniser sveta izazvao je globalnu debatu o pravima ljudi koji odluče da se ne vakcinišu nakon što je 16. januara deportovan iz Australije, gde je trebalo da se takmiči na turnirnu Australian Open.

Njemu je australijski savezni sud odbio žalbu na ukidanje vize iz razloga javnog zdravlja, zbog toga što je nevakcinisan.

XS
SM
MD
LG