Dostupni linkovi

Ćiro obećao ulazak Slobode u Premijer ligu


U petak je u Tuzli prvu press konferenciju od kada je zvanično postao trener FK Sloboda održao Miroslav Ćiro Blažević. Obećava da će Sloboda uskoro zaigrati u Premijer ligi, te da u Tuzlu ne dolazi zbog novca.

Njegov dolazak u Tuzlu izazvao je nezapamćenu pažnju javnosti. Ćiru su ovacijama dočekali navijači Slobode, a pozitivna atmosfera koja zbog Ćire vlada ovih dana u Tuzli, nada je da će Sloboda, koja je trenutačno u drugoj ligi Federacije, opet biti premijerligaš.

“Od danas sam Tuzlak. Ovaj doček me podsjeća na 1998. godinu kada sam bio treći s reprezentacijom Hrvatske. Osjećam se tako kao da je neka veoma bitna utakmica ispred mene. Ovaj srdačni doček za mene je jedna velika hipoteka”, rekao je Blažević.

Najviše se posljednjih dana govorilo o tome kako je Ćiro zanemario visoku ponudu Kine i došao u Tuzlu. Kaže, to je zato što mu novac nije motiv.

“Ja sam sa sobom donio garanciju angažmana iz Kine. Ponuda je 800 tisuća dolara. Ja bih lagao kada bih rekao da ne volim novac, ali sam ocijenio da ću ovdje u Tuzli dobiti jednu novu vitalnost. Sloboda je ambiciozan klub, a ja sam ovdje među svojima. Ipak sam ja “Bosančeros””, kaže Ćiro i obećava ulazak Slobode u Premijer ligu.

“To je cilj. Sve drugo osim vraćanja u elitno društvo bi bio poraz. Ovo jedinstvo koje vlada u Tuzli, sinergija predsjednika Kluba i načelnika Tuzle dodatni je razlog mog velikog optimizma da ćemo mi uspjeti”, naglasio je Ćiro.

Dolazak Blaževića u Slobodu velika je stvar i za navijače koji su neko vrijeme bili veoma razjedinjeni zbog različitih ciljeva bivših uprava kluba i načina na koji je Sloboda vođena.

Sulejman Dorić, bivši vođa navijača i član Skupštine Slobode kaže da je nova uprava Slobode napravila iskorak Ćirinim dolaskom.

“Ja mislim da ovaj čovjek uz pomoć grada može vratiti Slobodu gdje joj je mjesto. On može ujediniti cijeli grad, jer nije neko ko se bavi politikom već sportom. Nama ovdje treba jako malo. Vidite koliko je došlo navijača i novinara. To znači da nama jako malo treba da budemo sretni", kaže Dorić.

Za subotru u 11 sati zakazan je prvi trening Slobodinih igrača s novim trenerom Ćirom Blaževićem. Novi trener otkriva da će uz njega u stručnom stožeru kluba biti i Denis Karić

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG