Dostupni linkovi

Otvara se Cinema City


Prvo multipleks kino u Sarajevu, Cinema City, smješteno u bivšem kinu Dubrovnik biće otvoreno večeras, a zvanično prikazivanje filmova otvoriće 7. avgusta u 20 sati projekcija svjetskog megahita, filma "Harry Potter i Princ miješane krvi".

Izgradnja kompleksa koštala je osam miliona KM, a izgrađen je sredstvima kompanije Forum dd.

Pet dvorana i propratni sadržaji zauzimaju 2.500 metara kvadratnih. Kapacitet svih dvorana je 730 stolica.

Sve dvorane opremljene su Dolby Digital Surround te "wall to wall" ekranima. Osim običnih sjedišta u kinosalama se nalaze i sjedišta za zaljubljene, kao i ona za osobe s posebnim potrebama.

Svake sedmice publika će moći uživati u pet do sedam filmova koji će biti prikazivani u 20 do 30 projekcija dnevno.

U toku jedne godine planirano je 120 premijernih puštanja najvećih svjetskih hitova. U okviru posebnih programa svaki dan će biti organizirani dječiji matinei, odnosno jutarnje projekcije.

Cijene karata će biti prilagođene uvjetima ekonomskog stanja u BiH i bit će razvrstane u tri kategorije. Ulaznice za dječije matineje koštat će četiri marke, za projekcije od 15 do 19 sati pet, a za filmove poslije 19 sati šest maraka.

Osim filma "Harry Potter i Princ miješane krvi", publici će u prvih sedam dana nakon otvaranja biti prikazani filmovi "Proročanstva", "Ice Age 3", "Mamurluk", "Velika avantura malog dinosaurusa", "Disco Barry i sunčani crvi", te film "Narodni neprijatelj".
XS
SM
MD
LG