Dostupni linkovi

Čehajić i Berbić dobitnici priznanja Internacionalne lige humanista


Almir Čehajić Batko prima nagradu, Fotografije uz tekst: Maja Nikolić
Almir Čehajić Batko dobitnik je humanističkog priznanja Internacionalne lige humanista koje mu je večeras dodijeljeno u Tuzli. Osim njega ovo priznanje dobio je i direktor Kameleon radija iz Tuzle Zlatko Berbić.

Ova vrijedna priznanja Almir Čehajić Batko i Zlatko Berbić dobili su zahvaljujući činjenici da Radio Kameleon na čelu s direktorom Zlatko Berbićem i urednikom Almirom Čehajićem Batkom vode humanistički projekt, emisiju „Udri muški“ stvorenu za svakog malog čovjeka u BiH.

Na svečanoj akademiji IHL prošle godine u Dubrovniku donesena je odluka da se Radio Kameleon i Almir Čehajić Batko proglase dobitnicima ovog vrijednog priznanja. „Ova dvojica dobitnika mogu biti svijetal primjer svima i zaista mi smo u Lizi ponosni što smo pronašli ovakvog čovjeka“ rekao je Zdravko Šurlan, tajnik IHL.

„Batko je čovjek koji pokreće za drugog čovjeka, za čovjeka koji je sve izgubio, za djecu ranjenog djetinjstva. Čovjek koji se grčevito bori za ljudsko dostojanstvo i javno, glasno i jasno proziva sve one koji proizvode silne afere. To je taj Batko“,
opisao je Zdravko Šurlan Almira Čehajića Batka.

Šurlan je rekao da je kroz Batka shvatio i naučio da mali čovjek nikada ne smije klečati pred drugim čovjekom, već da se samo pred Bogom kleči. „Ustani mali čovječe i idi uspravno i udri šakom kao što to Batko čini u svojoj emisiji“, kaže Šurlan.

U obrazloženju priznanja Internacionalne lige humanista stoji da je Almir Čehajić Batko doprinio razvoju kulture mira, uvijek je spreman na otkrivanje problema malog čovjeka često napuštenog i ostavljenog od društva tražeći da mu se vrati dostojanstvo.
Almir Čehajić Batko prima čestitke od svojih slušatelja

„Almir Čehajić Batko primjer je dosljednog, ustrajnog, principijelnog i nepokolebljivog rada koji je svojom neumornošću oživotvorio mnoge svoje ideje i ostvario dobra djela. Svojim radom u emisijama o tužnim ljudskim sudbinama probudio je uspavanu savjest onih koji su dužni rješavati ljudske probleme i pokrenuo gledatelje i slušatelje da se uključuju u programe u čemu je postigao divne rezultate“,
stoji u obrazloženju priznanja.

Šansa za svakog čovjeka

Upravo u emisiji „Udri muški“ svi građani BiH dobili su priliku istaknuti se i nešto reći. Konačno su imali osobu koju su mogli nazvati, ispričati joj vic i govoriti o svojim problemima. S vremenom emisija „Udri muški“ uvukla se u brojne domove, rado je bila slušana na radnim mjestima i automobilima. A „Udri muški“ sasvim slučajno i s razlogom nakon nekog vremena dobiva drugačiji karakter i postaje pravi humanistički projekt.

Jednog jutra u Radio Kameleon u Sarajevu došla je Ljiljana Kranjc, majka troje djece kako bi se oprostila od svog najdražeg voditelja Batka jer su joj liječnici rekli da ima karcinom i da će živjeti još najviše tri mjeseca. Batko joj je rekao da ona neće umrijeti i da će se boriti za njezino zdravlje.

Već od sljedećeg jutra u emisji „Udri muški“ kreće se s humanitarnim projektom pomoći Ljiljani Kranjc. Građani BiH svojim pozivima i novčanim doprinosima uspjeli su spasiti život jedne majke. Od tada Almir Čehajić Batko i Radio Kameleon svakog jutra pomažu onima kojima je pomoć potrebna, spašavaju ljudske živote i daju šansu svakom malom čovjeku.

Dodjeli priznanja koje je Almiru Čehajiću Batku uručio Josip Vrbošić prisustvovao je velik broj građana koji se svakodnevno javljaju u jutarnju emisiju „Udri muški“ i na ovakav način svom voditelju dali podršku i čestitali na priznanju. Tijekom uručenja priznanja odano je priznanje i Tuzli kao otvorenom gradu koji je i kroz brojne nedaće i ratna događanja bio najsvjetliji primjer suživota u BiH.
XS
SM
MD
LG