Dostupni linkovi

Ana Brnabić pred poslanicima iznosi ekspoze
Ana Brnabić pred poslanicima iznosi ekspoze

Brnabić: Strateško opredeljenje za EU, najbolji odnosi sa Rusijom

Skupština Srbije raspravlja o izboru Vlade Srbije, na čijem čelu bi trebalo da bude Ana Brnabić. Mandatarka Brnabić je na početku sednice u jednočasovnom izlaganju predstavila svoj ekspoze i sastav kabineta koji bi, kako je najavila, trebalo da ima 21 ministarstvo.

18:04 28.6.2017.

Poštovani čitaoci, zatvaramo današnji blog uživo.

Informacije o najvažnijim dešavanjima na skupštinskoj raspravi možete pratiti u našoj rubrici Vesti.

Hvala što ste nas pratili. Ostanite uz nas.

17:59 28.6.2017.

Ova Vlada ne brani gej paradu, već brani Ustavom zagarantovana prava svih građana Srbije, rekla je u parlamentu mandatarka Ana Brnabić.

„Vlada i njeni članovi ne ulaze u to da li vole ili ne vole, da li im se nešto sviđa ili ne sviđa. Oni su tu i brane Ustavom zagarantovana prava svih građana“, rekla je Brnabić.

Ana Brnabić na Paradi ponosa 2016. u Beogradu
Ana Brnabić na Paradi ponosa 2016. u Beogradu

17:38 28.6.2017.

„Ova vlada imaće samo jednog predsednika, a to je Ana Brnabić“, rekao je poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević, odgovarajući na konstataciju poslanika dela opozicije koji kažu da će buduću vladu voditi Ana Brnabić i Ivica Dačić.

On je dodao da buduća vlada Ane Brnabić ima politički legitimitet i da će to biti potvrđeno u danu za glasanje.

17:34 28.6.2017.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da očekuje da rasprava o izboru nove vlade traje dva dana, te da će mandatarka sa svojim kabinetom položiti zakletvu u petak, 30. juna, pre podne.

"Dogovorićemo se još sa mandatarkom Anom Brnabić. Očekujem da bude mnogo učesnika u raspravi, to se obično dešava kada se bira Vlada Srbije i da to potraje oko dva dana", rekla je Gojković za RTS.

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG