Dostupni linkovi

Abazović: Na vrhu svih prioriteta treba da bude evropska agenda  


Dritan Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović je poručio da bez obzira na izazove u zemlji “koji su se pojavili u prethodim danima i koji će se pojavljivati verovatno i ubuduće”, za zvaničnu Podgoricu treba ostati fokus na reforme vezane za evropske integracije.

“Za vladu u Crnoj Gori je od neizmerne važnosti da još jednom demonstrira i simbolički i suštinski da u vrhu svih prioriteta naših delovanja treba da bude evropska agenda”, izjavio je Abazović.

Dritan Abazović je u poseti Briselu gde se sastao sa specijalnim izaslanikom Evropske unije (EU) za dijalog i regionalna pitanja Miroslavom Lajčakom. Nakon susreta, popredsednik crnogorske vlade je naveo da postoji “ogromna podudarnost” između Lajčakovih i njegovih stavova.

Nakon susreta sa Abazovićem, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog i regionalna pitanja, Miroslav Lajčak je saopštio da je podgoričkom sagovorniku preneo nophodnost održavanja jasne strateške orjentacije Crne Gore prema EU.

Osvrćući se na incidente u Crnoj Gori koji su izazvani zbog ustoličavanja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija, potpredsednik vlade je naglasio da se čini sve kako bi se umanjile tenzije.

“Niko iz toga neće izaći kao pobednik. Ovo što se dešava je pokušaj izazivanja tihog konflikta i elektrizacije i polarizacije javne scene i građana Crne Gore ne idu u prilog nikome osim onim strukturama koje su do sada delovale vrlo destruktivno”, izjavio je Dritan Abazović.

U toku posete belgijskoj prestonici, Abazović se sastaje i sa ministarkom inostranih poslova Belgije, Sophie Wilmes (Sofi Vilmes)

XS
SM
MD
LG