Dostupni linkovi

Policija Kosova uhapsila još sedam osoba u slučaju 'Brezovica'


Naselje Brezovica u opštini Štrpce na Kosovu
Naselje Brezovica u opštini Štrpce na Kosovu

Policija Kosova uhapsila je još sedam osoba zbog sumnje da su povezani sa slučajem “Brezovica”, od kojih su dve službenici Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.

Kako navode iz Tužilaštva u Uroševcu, uhapšeni se terete za zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita za izdavanje građevinskih dozvola na Brezovici, opština Štrpce.

Akcija se sprovodi u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, ali i na drugim lokacijama u Prištini, Uroševcu i Šrtrpcu.

Prethodno je krajem decembra uhapšeno deset osoba, kojima je potom 23. decembra određen jednomesečni pritvor.

U istoj akciji je uhapšen i Bratislav Nikolić, bivši gradonačelnik Štrpca i funkcioner Srpske liste, vodeće partije kosovskih Srba.

Kako su 22. decembra naveli iz Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je Nikolić od 2014. do oktobra 2018. godine, direktno primao novac i poklone za izdavanje građevinskih dozvola na Brezovci, drugoj i trećoj vikend zoni.

Tužilaštvo je saopštilo da će objekti, koji su izgrađeni bez dozvole, biti privremeno zaplenjeni.

Brezovica se nalazi na teritoriji opštine Štrpce, jedne od šest opština sa većinskim stanovništvom srpske nacionalnosti južno od reke Ibar, i deo je Nacionalnog parka Šara, na jugu Kosova.

Poznata je po skijaškom centru, koji je udaljen samo devet kilometara od istoimenog mesta Brezovica.

XS
SM
MD
LG