Dostupni linkovi

Karikaturista iz Sarajeva pobednik 21. Salona antiratne karikature u Kragujevcu


Pobednički rad koji potpisuje Božo Stefanović
Pobednički rad koji potpisuje Božo Stefanović

Karikaturista iz Sarajeva Božo Stefanović pobednik je 21. Međunarodnog Salona antiratne karikature u Kragujevcu, odlučio je međunarodni žiri kojim je predsedavao Šoje Tabatabaji iz Irana.

Stefanoviću je pored Gran prija "Vesnik mira" pripala i novčana nagrada od 1.500 evra koju dodeljuje Međunarodna asocijacija gradova vesnika mira.

Zlatnu plaketu i prvu nagradu u iznosu od 1.000 evra dobio je Nikola Konstadinović krikaturista iz Srbije, druga nagrada od 800 evra i Srebrna plaketa pripali su Pravitu Mongkolnokutu sa Tajlanda, a treću nagradu od 500 evra i Bronzanu plaketu dobio je Marzej Kamizah iz Irana.

Žiri je dodelio i nagrade gradova prijatelja Kragujevca i partnera Salona.
Nagradu Bidgošča iz Poljske, žiri je dodelio Muhamedu Đerleku iz Srbije, Ingolštata iz Nemačke Hikmetu Čilu iz Turske, Bielsko-Biala iz Poljske Alirezi Pakdelu iz Irana, Sirena iz Francuske Sergeju Semendjaevu iz Ukrajine, Piteštija iz Rumunije dobija Ramiro Zardojaj sa Kube a Nagradu italijanskog grada Karara Hosein Solonki iz Irana.

Na ovogodišnji konkurs Salona prispelo je 987 radova od 496 autora, a žiri je odaberao 80 radova za izložbu i objavljivanje u katalogu Salona.

XS
SM
MD
LG