Dostupni linkovi

Osumnjičenima za ubistvo devojčice u Srbiji određen pritvor, uhapšene još dve osobe


Policija u Boru, 26. mart 2024.
Policija u Boru, 26. mart 2024.

Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Srbije određen je pritvor, a policija je uhapsila još dve osobe zbog sumnje da su pomagali jednom od osumnjičenih nakon ubistva.

Ministartsvo unutrašnjih poslova saopštilo je 6. aprila da su uhapšeni R.D. (73) i D.D. (40) zbog sumnje da su osumnjičenom za ubistvo devojčice D.D. (50) pomogli da premesti telo sa deponije u okolini Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora na istoku Srbije.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

U međuvremenu, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 6. aprila saopštilo da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J.S. i D.D, zbog sumnje da su izvršili krivično delo "teško ubistvo u saizvršilaštvu".

Na predlog tužilaštva, sudija im je rano jutros odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Za ubistvo devojčice osumnjičena su dvojica radnka javnog preduzeća "Vodovod" u Boru koji su Danku Ilić udarili automobilom i potom njeno telo ostavili na deponiji, saopštio je 4. aprila ministar policije Srbije Bratislav Gašić.

Oni su, prema njegovim rečima, priznali izvršenje zločina.

Gašić je rekao i da policija nastavlja istragu jer telo nije još pronađeno.

Danka Ilić je nestala 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Istog dana započela je potraga za njom u kojoj je učestvovao veliki broj pripadnika policije, Gorske službe spasavanja, ali i građana.

Njen nestanak prvi put je aktivirao sistem "Pronađi me", odnosno Amber alert u Srbiji, kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Potragu za nestalom devojčicom iz Srbije objavio je i Interpol, međunarodna policijska organizacija.

XS
SM
MD
LG