Dostupni linkovi

Uhapšene dve osobe iz Bora osumnjičene da su usmrtili automobilom i bacili telo Danke Ilić


Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta.
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili su S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Dodaju da su "dvojica osumnjičenih u potpunosti priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom".

Ministar policije Srbije Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za novinare 4. aprila da su osumnjičeni radnici javnog preduzeća "Vodovod" u Boru automobilom udarili Danku i njeno telo bacilli na deponiju. Oni su, prema njegovim rečima, 26.marta bili na službenom zadatku u Banjskom Polju.

On je naveo da je devojčica nestala iz dvorišta u trenutku kada je njena majka otišla po flašu vode, koja je bila u kolima.

"U 13.41 pozvlala je muža, u 13.45 policiju. Policija je u 13.59 sati bila na licu mesta, i odmah krenula u potragu", rekao je Gašić.

Danka se, prema njegovim rečima, kretala asfaltom pre nego što su je dvojica osumnjičenih udarili automobilom.

On je rekao da je suvozač S.J. "telo devojčice bez svesti prebacio u zadnji deo vozila".

"D.D je upravljao vozilom, tokom vožnje su se dogovorili da telo bace", rekao je Gašić dodajući da su telo bacili na obližnju deponiju.

Gašić je rekao i da je otac devojčice tokom potrage zaustavio vozilo kojim je upravljao D.D, ali da su mu D.D. i S.J. rekli da nisu videli dete.

S.J. je, prema njegovim rečima, čak kasnije učestvovao u pretrazi terena u okolini kuće gde je Danka nestala.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova, rekao je ministar policije dodajući da se terete za teško ubistvo.

Gašić je rekao i da policija nastavlja istragu jer telo nije još pronađeno.

"Njih dvojica (osumnjičenih) su nas odveli do deponije gde su izbacili telo", rekao je Gašić dodajući da postoji sumnja da je jedan od osumnjičenih "telo prebacio na drugo mesto" nekoliko dana nakon što je bačeno na deponiju.

"Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu", rekao je Gašić.

Tokom potrage, kako je naveo, korišćeni su snimci sa deset kamera sa privatnih kuća, dok je kretanje osumnjičenih u službenom vozilu borskog "Vodovoda" zabeleženo GPS-om.

Gašić je rekao da je policija tokom istrage pratila 175 hiljada komunikacija telefonom i poruka na tom području.

"Policija je pretražila 200 kuća i isto toliko stanova", rekao je on.

Gašić je rekao da je policija sarađivala sa policijom Bosne i Hercegovine i uhapšeni su "izvršioci koji su na TikToku tražili otkup od 25.000 (evra), a bili su u Sarajevu". On se zahvalio i slovačkoj policiji na saradnji "jer je jedna dojava ukazivala da je dete viđeno blizu Bratislave".

Ranije je informaciju o smrti Danke Ilić, na vanrednoj sednici Vlade Srbije, saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Koliko sam shvatio, priznali su delo. Ide se ka mestu gde je bačeno telo deteta", dodao je Vučić.

Na pitanje novinara o tome zašto je predsednik Srbije objavio vest o smrti Danke Ilić umesto policije, Bratislav Gašić je rekao da u tome "ne vidi ništa sporno".

Uhapšene dve osobe osumnjičene za ubistvo dvogodišnje devojčice kaže Vučić
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Inače, dvogodišnja Danka Ilić, nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, u istočnoj Srbiji.

Njen nestanak prvi put je aktivirao sistem "Pronađi me", odnosno Amber alert u Srbiji, kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

U međuvremenu je potragu za nestalom devojčicom iz Srbije objavio i Interpol, međunarodna policijska organizacija.

XS
SM
MD
LG