Dostupni linkovi

Peta lažna dojava o bombi na letu iz Beograda ka Rusiji


Proveravanje aviona koji je trebalo da leti iz Beograda za Moskvu, 15. februar 2022.
Proveravanje aviona koji je trebalo da leti iz Beograda za Moskvu, 15. februar 2022.

Dojava da je u avionu koji je trebalo u sredu uveče, 16. marta, da poleti iz Beograda za Moskvu postavljena eksplozivna naprava, bila je lažna, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ovo je peta lažna dojava bombi u poslednjih nedelju dana za letove na relaciji Srbija - Rusija, a u sredu druga po redu.

Samo nekoliko sati ranije MUP je objavio da se isto dogodilo sa letom iz Beograda za Sankt Peterburg.

Zbog ruske agresije na Ukrajinu prekinut je vazdušni saobraćaj većine evropskih zemalja sa Rusijom, zbog čega su aviokompanije iz Srbije među retkima koje i dalje saobraćaju ka i iz Rusije.

Er Srbija ima 15 nedeljnih letova na liniji Beograd–Moskva–Beograd, a leti i na liniji ka i od Sankt Peterburga.

Međutim, zbog sve većih pritisaka, predsednik Srbije je saopštio 15. marta da se od ponedeljka, 21. marta vraća broj letova iz Beograda za Moskvu na jedan dnevno, izuzev petkom kada će biti realizovana dva polaska.

To znači da će avioni Er Srbije leteti do ruske prestonice osam puta nedeljno, kao što je bilo pre početka ratnih dejstava na teritoriji Ukrajine.

Evropska unija je 27. februara zatvorila vazušni prostor za ruske avio kompanije i privatne ruske letelice, u sklopu strogih sankcija Moskvi zbog invazije na Ukrajinu. Srbija se ovim sankcijama nije pridružila.

XS
SM
MD
LG